VALFRESCO 10/23S

Istra ima potencijal raditi minimalno 300 dana godišnje – osnovana Strukovna grupa putničkih agencija HGK – ŽK Pula

Strukovna grupa putnickih agencija HGK ZK Pula
29.11.2022. 18:12; ; Početna / Gospodarstvo / Istra ima potencijal raditi minimalno 300 dana godišnje – osnovana Strukovna grupa putničkih agencija HGK – ŽK Pula

Istra ima potencijal raditi minimalno 300 dana godišnje, rečeno je danas u HGK – Županijskoj komori Pula na osnivačkoj sjednici Strukovne grupe putničkih agencija. Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Mladen Draguzet, direktor tvrtke Istra Adventure d.o.o. iz Barbana, dok je poslovni tajnik Strukovne grupe Ticiana Trošt Kožljan, viša stručna suradnica u HGK – ŽK Pula.

Strukovna grupa okupljat će trgovačka društva iz Istarske županije koja obavljaju djelatnost putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatori). Osnovni razlog udruživanja je zaštita zajedničkih interesa i unaprjeđenje suradnje te rad na zajedničkim projektima uz potporu HGK kao matične institucije.

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je uspješne primjere i postignute rezultate koji proizlaze iz rada Strukovnih grupa, kao i udruživanja tvrtki pri HGK čime se postiže reprezentativnost te se stavovi, zahtjevi i očekivanja tvrtki puno bolje realiziraju i uvažavaju.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba upoznao je prisutne s aktivnostima Udruženja, posebno istaknuvši zahtjevnost pandemijskih godina za poslovanje putničkih agencija, koje su pretrpile velike štete. Udruženje je u tom razdoblju bilo angažirano u saniranju COVID krize, radilo se na programu za zadržavanje radnih mjesta, sudjelovalo u izradi Strategije hrvatskog turizma, kao i u radu tijela poput Savjeta za programiranje NPOO-a (Nacionalni plan oporavka i otpornosti) i Vijeće HTZ-a. Na europskoj razini ovo je Udruženje djelovalo kroz članstvo u izvršnom odboru Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora (ECTAA).

Gosti se mijenjaju, žele doživljaje i iskustva s naglaskom na kvaliteti usluge, istaknuo je predsjednik Strukovne grupe Mladen Draguzet.

Strukovna grupa radit će na podizanju svijesti o zajedničkom radu i umreženosti dionika u turizmu, a predložene su buduće aktivnosti i edukacije koje bi bile usmjerene na pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu te na druge poduzetnike u turizmu.  

Potrebno je stvoriti uvjete  za cjelogodišnji rad u turizmu kroz komunikaciju s lokalnim i regionalnim vlastima te drugim poduzetnicima u turizmu koji su ključni za ostvarivanje ponude kakvu gosti traže, zaključeno je na sjednici. Putničke agencije žele i mogu raditi tijekom cijele godine, a svojim radom trebale bi stvoriti međusobno partnerski odnos u cilju obogaćivanja ponude domaćim i inozemnim gostima.

 

HGK – Županijska komora Pula

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23