NEWS
HALF MARATON S

Istarska županija: Potpisan ugovor o darovanju zgrade u Santorijovoj ulici u čijem će prostoru i dalje biti Hitna

IMG_1
15.12.2022. 14:47; ; Početna / Novosti / Istarska županija: Potpisan ugovor o darovanju zgrade u Santorijovoj ulici u čijem će prostoru i dalje biti Hitna

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Opće bolnice dr. sc. Irena Hrstić Pula potpisali su danas Ugovor o darovanju nekretnine u Santorijovoj ulici, a kojem je prisustvovala i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić. Potpisivanju Ugovora prethodilo je donošenje Odluke o stjecanju prava vlasništva bez naknade – darovanjem u korist Istarske županije nekretnine k.č. br. 632/2  k.o. Pula u vlasništvu Opće bolnice Pula, od strane Skupštine Istarske županije, u studenom.

Dakle, sukladno potpisanom Ugovoru vlasnik predmetne nekretnine, površine 3687 m2 i tržišne vrijednosti u iznosu od 8.280.000,00  kn, postaje Istarske županija, a koristit će se kao i do sada za potrebe osiguranja prostornih uvjeta za rad Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja, odnosno sanitetskog prijevoza.

Župan Miletić ističe da sukladno zdravstvenoj reformi, od iduće godine sanitetski prijevoz prelazi iz Istarskih domova zdravlja u Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, za što su već odrađene sve potrebne predradnje. Za pacijente će, dodaje, navedeno osigurati  bolju, bržu i kvalitetniju javnozdravstvenu uslugu.

Ravnateljica dr. Hrstić kazala je da se zapravo nekretnina vraća u vlasništvo Istarske županije, koja je i osnivač OB Pula, a koristit će se za javno-zdravstvene potrebe svih građana Istre, odnosno namjena zgrade ostaje ista.

 

            KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email