NEWS

"IQ" (Istrian quality) 141 OBJEKT U ISTRI NOSI ovu prestižnu oznaku

09.05.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / "IQ" (Istrian quality) 141 OBJEKT U ISTRI NOSI ovu prestižnu oznaku
660iq-oznaka.jpg

Potpis na ugovor su u ime županije stavili Ivan Jakovčić i u ime istarskog TZ-a Tomislav Popović, a istaknuto je riječ o nastavku projekta započetom prije godinu dana. "Istarska malvazija je prvi proizvod koji je zaslužio oznaku istarska kvaliteta, a taj se koncept politike kvalitete sada nastavlja i kada je riječ o uslugama smještaja. Dodjela ove markice određenom objektu biti će znak kvalitete, ali i odgovornosti jer će se provoditi i redovite kontrole kvalitete usluge smještaja. To će biti znak koji se neće davati bilo kome i bilo kako, nego će to biti znak prave kvalitete. Pritom neće biti mjesta jeftinoj promociji bilo koga", istaknuo je Jakovčić.

On je ustvrdio da će se mogućnost primjene oznake "IQ" uskoro ponuditi i vrhunskim istarskim maslinarima i proizvođačima pršuta. "Možda bi ovaj koncept bio interesantan za cijelu Jadransku euroregiju kao jedna vrsta zajedničkog jadranskog brenda", zaključio je.


Tomislav Popović je u ime istarskog TZ-a izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i napomenuo je kako u Istri postoji 141 vrhunski apartman označen oznakom "IQ" te kako privatni smještaj čini 25% ukupnog smještaja u Istri, a u ukupnom prometu sudjeluje s 10%.

"Rezultati dakako mogu biti i bolji. Srednjoročni nam je cilj dostignuti brojku od 500 apartmana označenih markicom "IQ", a po ovoj stopi do 2008. godine planiramo imati još 100 apartmana s oznakom istarske kvalitete", ustvrdio je Popović.

(S. Š., Regional)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email