NEWS

Inicijativa rukometnog kluba Poreč za natkrivanje igrališta kod SRC Veli Jože

06.10.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Inicijativa rukometnog kluba Poreč za natkrivanje igrališta kod SRC Veli Jože

Još je 28. ožujka 2003. pokrenuta inicijativa za rješavanje gorućeg problema nedostatka termina za trening klubova, prikupljeno je 1333 potpisa (!), ali dalje od toga ništa.

U želji da se iz riječi pređe u djela, RK Poreč poziva sve građane da svojim potpisom daju doprinos akciji koju navodimo u nastavku.

Potpis inicijative moguć je prije svake rukometne utakmice u SRC Veli Jože.

—-Prenosimo tekst inicijative:——

Na inicijativu Rukometnog kluba Poreč, 27. ožujka 2003. sastali su se predstavnici košakaškog, odbojkaškog i rukometnog kluba, sa tajnikom i predsjednikom saveza sportova Grada Poreča, kako bi ih upoznali sa radom u klubovima. Osnovni problem za kvalitetniji rad je nedostatak termina za trening u školskoj dvorani „Veli Jože“. S obzirom na to da je RK pronašao nekoliko zaintersiranih sponzora (graditelja), predložio je da se natkrije postojeći sportski objekat kod dvorane „Veli Jože“, čime bi se donekle taj problem ublažio.

Predstavnici sportske zajednice su primili na znanje problematiku, podržavaju akciju, te su obećali svu moguću podršku.

Formiran je inicijativni odbor u sastavu: Feručo Hrast – predsjednik, Edi Jellenich i Mario Ritoša. Predsjednik inicijativnog odbora će otići na razgovor sa gradonačelnikom, kojem će prezentirati problematiku i ponuditi rješenje.

Predsjednik inicijativnog odbora zakazao je sastanak kod gradonačelnika, gosp. Marasa. Gosp. Maras je upoznat sa problematikom pomanjkanja natkrivenih i zatvorenih prostora za treniranje. Saslušao je i prihvatio gotovo sve prijedloge, te nas je uputio u Odjel za društvene djelatnosti, kako bi njih upoznali o problematici. Isto je obavljeno, pregovori su u tijeku i razvijaju se dobro. Potrebno je prikupiti veliki broj dokumentacije, a mišljenja smo da bi svi klubovi, mladi i stari sportaši, roditelji, škole i druge ustanove mogli svojim potpisom dati svoj doprinos ka kompletnijoj dokumentaciji u ovoj akciji.

To je razlog zbog čega smo složili ovaj dopis podrške i nazvali ga „inicijativa građana, sportskih radnika i prijatelja sporta radi natkrivanja vanjskog rukometnog igrališta kod dvorane Veli Jože“.

Molimo sve zainteresirane za ovu ackj da daju svoj potpis kao potporu sportašima svih uzrasta

Predsjednik izvršnog odbora RK „Poreč“

Feručo Hrast v.r.

Print Friendly, PDF & Email