NEWS
HALF MARATON S

IDS – DDI Funtana predstavio kandidacijsku listu za Općinsko vijeće i predizborni program

Press IDS 1 (1)
03.05.2021. 15:04; ; Početna / Novosti / Okolne općine / IDS – DDI Funtana predstavio kandidacijsku listu za Općinsko vijeće i predizborni program

IDS Funtana je predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće Općine Funtana – Fontane na predstojećim lokalnim izborima. Na listi se nalaze Ivana Prekalj Martinčević kako nositeljica, Dušan Orlović, Fani Nezirević Zolota, Marko Pršurić, Marin Tonković, Silvija Deković Starčić i Đankarlo Milokanović.

– Lista je sastavljena od  ljudi koji vole i žele raditi, različiti po iskustvu, po području svojih interesa, po radnom iskustvu, ali isti po tome što dijele isti cilj, da zajedno grade i stvaraju bolju i ljepšu Funtanu.“ rekla je Prekalj Martinčević.

Općina Funtana je relativno mlada i mala općina sa velikim potencijalom koja iz godine u godinu raste i postaje sve ugodnije mjesto za život. IDS u Funtani zajedno sa koalicijom obnaša vlast u Funtani posljednja dva mandata. -Mnogo je toga učinjeno posljednih godina, ali svjesni smo da je pred nama  još mnogo posla. Funtana je malo, ali značajno turističko mjesto u koje je potrebno stalno ulagati.“ – istaknula je.

Predizborni program IDS-a Funtane pod motom „Korak naprid – Un passo in avanti“ podijeljen je na komunalno uređenje, djeca i mladi, obrazovanje i sport, turizam i održivi razvoj, novi javni prostori, zaštita okoliša, društvene djelatnosti i javni standard.

Kod komunalnog uređenja planira se uređenje dijela luke te rekonstrukcija Stare škole. Urediti će se nove zelene površine na ulazima u mjesto, hortikulturno će se urediti tržnica te park na rivi. Urediti će se novi parkirališni prostori, izraditi će se nova te urediti postojeća dječja igrališta. U planu je i izgradnja nove šetnice kroz mjesto, uređenje Rotonde, rekonstrukcija i obnova postojećih ulica i izgradnja novih.

U programu za djecu i mlade, obrazovanje i sport nastaviti će se sa programom poticajne stanogradnje, urediti će se prostor za mlade u Staroj školi, urediti će se polivalentno igralište na Perilima, provoditi će se besplatni edukativni programi, postaviti će se reflektori na sportskom kompleksu NK Funtane. U planu je otvaranje Ljetnog kampa za djecu te dobivanje statusa „Funtana – općina prijatelj djece“. Nastaviti će se poticati aktivnosti za djecu i mlade.

Kad je riječ o turizmu, održivom razvoju i novim javnim prostorima urediti će se interpretacijska staza uz šetnicu Funtana – Bijela uvala. Nastaviti će se sa uređenjem plaža. Poticati će se razvoj malog i srednjeg poduzetništva, provoditi edukacija poduzetnika, osmišljavati i razvijati nove kulturne i zabavne manifestacije. Urediti će se Poslovna zona Funtana.

Poticati će se zaštita okoliša, poticati će se efikasno korištenje resursa, pružati će se podrška i savjetovanje građanima u postupcima prijave za dobivanje poticaja od državnih fondova i provoditi će se edukacija mještana u važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja.

U ovako teškim i neizvjesnim vremenima naglasak je stavljen na društvene djelatnosti. Nastaviti će se provođenje socijalnih programa s većim naglaskom na starije i nemoćne osobe. Sufinancirati će se dio komunalne naknade umirovljenicima. Nastaviti će se i sa programima stipendiranja i pomoći perspektivnim i ambicioznim mladima pojedincima. Zadržati će se visoki standardi u školstvu. Nastaviti će se poticati udruge civilnog društva. Raditi će se na sustavnom privlačenju sredstva od EU i drugih fondova. Davati će se u zakup poljoprivredno zemljište u vlasništvu Općine. U programu je i stvaranje preduvjeta za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe.

Oznake:
izbori2021

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email