NEWS
Laguna Ironman 800

I u Istri početak cijepljenja adaptiranim cjepivima protiv omikron varijanti koronavirusa – samo za već cijepljene osobe !

09.09.2022. 12:46; ; Početna / Obavijesti / I u Istri početak cijepljenja adaptiranim cjepivima protiv omikron varijanti koronavirusa – samo za već cijepljene osobe !
656cjepljenje.jpg

Adaptirano cjepivo protiv koronavirusa stiglo je u Istarsku županiju. Za docjepljivanje je dostupno adaptirano/varijantno Pfizerovo cjepivo, u tjednu od 12. rujna 2022. godine. Ovo adaptirano cjepivo registrirano je samo kao docjepno ili booster cjepivo i namijenjeno je za pojačanje imuniteta onih osoba koje su već primarno cijepljene.

Prvo docjepljivanje preporučuje se osobama u dobi od 12 godina i starijima prema Preporukama za cijepljenje HZJZ-a.
Drugo docjepljivanje se preporuča osobama u dobi od 60 godina i starijima te odraslim osobama mlađima od 60 godina s povećanim rizikom za razvoj teških oblika bolesti COVID-19 (osobe s umjerenom ili teškom imunosupresijom, osobe s teškim bolestima dišnog sustava, teškim oblicima bolesti srca i krvožilnog sustva, metaboličkim i endokrinim bolestima), a mogu se cijepiti i svi stariji od 18 godina ako to žele. 

Pozivamo stanovnike Istarske županije na docjepljivanje novim cjepivima protiv omikron varijanti koronavirusa, a one koji se još nisu cijepili na primarno cijepljenje. Cijepljenje je najbolji način stjecanja imuniteta.

Ravnatelj NZZJZ IŽ

Aleksandar Stojanović, dr. med.


Prije nego se odlučite svakakao trebate znati da se i dalje radi o mRNA cjepivu ! Preporučamo pročitati :

 

 

Print Friendly, PDF & Email