NEWS
Ljekarna

I službeno je otvoren ovogodišnji Poreč Swatch Beach Volley Major turnir

Porec Major, part of the Swatch Beach Volleyball Major Series on June 28, 2016.
foto: Bernhard Horst
28.06.2016. 17:55; ; Početna / Lifestyle / Zabava / I službeno je otvoren ovogodišnji Poreč Swatch Beach Volley Major turnir

Druga godina Poreč Majora je krenula! Poreč Major 2016. službeno je započeo 28. lipnja održavanjem tiskovne konferencije u prostoru za igrače centralnog terena na slikovitoj Peškeri. Do 3. srpnja Poreč će svjedočiti iznimnim mečevima vrhunske odbojke na pijesku, posebno nadahnutim skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i kompletnom sportsko-zabavnom spektaklu najviše produkcije kakav Poreč Major pruža.

Glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH Hannes Jagerhofer nije skrivao oduševljenje kako prošlogodišnjim Poreč Majorom, tako i ove godine dosad obavljenim poslom oko Poreč Majora:“Znate li ijedno mjesto na svijetu ljepše od ovoga? Svi igrači su toliko uzbuđeni što dolaze ovamo. Pitali smo ih kad smo imali turnire u Americi koji im je turnir najdraži i odmah iza Klagenfurta stavili su Poreč, 90% njih je istaknulo Poreč. A ove godine su Olimpijskih igre nedugo nakon Poreč Majora što mu daje još dodatnu posebnu dimenziju. Volim tu nevjerojatnu otvorenost Poreča,”

Julius Brink, njemački odbojkaš na pijesku, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. u timu sa Jonasom Reckermannom:“Slažem se da je Poreč posebno mjesto. Ovdje se opet osjećam kao igrač, takva posebna atmosfera, najbolji igrači su ovdje…”

Zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović u svojoj izjavi na tiskovnoj konferenciji potvrdila je da je Poreč Major vrlo drag Porečanima: “Velika je čast ponovno ugostiti najveći sportski događaj u Hrvatskoj ovoga ljeta. Poreč Major je već u svom premijernom izdanju postao vrlo drag Porečanima i svim našim gostima, i zato je Grad ove godine uložio 2 milijuna kuna u infrastrukturu, trafostanicu i sanitarne čvorove na Peškeri, kako bi održavanje ovakve velike manifestacije bilo što kvalitetnije. Moram pohvaliti sinergiju privatnog i javnog sektora na tom projektu, Valamar i Plavu lagunu, TZ-u Poreča, TZ-e okolnih mjesta koji su podržali projekt grada i ponovno omogućili da prekrasne vizure starogradske jezgre obiđu svijet i omoguće svima nama da uživamo u vrhunskoj odbojci na pijesku netom prije Olimpijskih igara. Poreč je prepoznat kao grad sporta i drago mi je da smo ispunili očekivanja organizatora i spremno dočekali ovogodišnji turnir, tijekom kojeg će Poreč živjeti uz i za odbojku.”

Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, nakon dobrodošlice svima u Poreč, naglasio je koliko je Poreču važno da se njegovi gosti dobro osjećaju: “Najvažnije od svega nam je da se igračice i igrači osjećaju dobro. Naravno, gospodarski aspekt grada domaćina jako je važan kod ovako velikih evenata poput Swatch Beach Volleyball Major Seriesa što Poreč svakako ima. Drago nam je da je organizator prepoznao sve mogućnosti Poreča kao destinacije  i nadam se da se vidimo i sljedeće godine još jači i bolji.”

Marta Menegatti i Viktoria Orsi Toth, talijanske odbojkašice na pijesku, također su komentirale kako svi sportaši vole doći u Poreč i kako su jako nestrpljive da počnu igrati jer prošlogodišnji Poreč Major su završile na petom mjestu i ove godine su u utrci za boljim rezultatom, Pohvalile su i porečku publiku na što su se odmah nadovezali i hrvatski igrači Filip Silić i Ivan Zeljković i rekli da puno očekuju od domaćeg terena jer da publika može igračima svojim navijanjem donijeti 2, 3 boda po setu. Domaćem terenu i publici veseli se i naš drugi muški tim Krešimir Karaula i Marin Jerčić.

Samanta Fabris, naša reprezentativka u dvoranskoj odbojci, kojoj će ovogodišnji Poreč Major biti debi na pijesku na jednom ovoliko velikom, svjetskom turniru također je bila govornik na tiskovnoj konferenciji u Poreču: “Veselim se svom nastupu na Poreč

Majoru, veselim se domaćoj publici. Nažalost, nije bilo dovoljno vremena za trening, ali se nadam da ćemo ipak ostaviti dobar trag i veselim se mečevima s jakim protivnicama jer oni su najbolje iskustvo.”

Na Poreč Major 2016. u muškoj konkurenciji, od onih koji će ove godine sudjelovati i na Olimpijskim igrama, stižu – svjetski prvaci 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt, prošlogodišnji pobjednici Poreč Majora Nizozemci Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen, zatim vlasnici najsvježijeg zlata s turnira Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, onog hamburškog – Amerikanci Nick Lucena i Phil Dalhausser, novi europski prvaci Paolo Nicolai i Daniele Lupo i još puno sjajnih timova.

Odlični mečevi se očekuju i u ženskoj konkurenciji. Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes u Poreč dolaze braniti prošlogodišnje zlato s Poreč Majora, stižu i njihove zemljakinje, svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk Rippel i Bárbara Seixas de Freitas, sjajne Njemice Laura Ludwig i Kira Walkenhorst, srebrne s prošlogodišnjeg Poreč Majora Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley…

Centralni teren Poreč Majora ima gotovo 5000 mjesta, rekordni je nagradni fond (800.000 američkih dolara po turniru u sklopu Swatch Beach Volleyball Major Seriesa), porečka publika već je prošle godine dokazala koliko voli odbojku na pijesku, a puno gostiju je u Poreč i stiglo tim povodom. Do 3. srpnja Poreč će živjeti, disati i uživati s vrhunskom odbojkom na pijesku.

Na hr.swatchmajorseries.com možete pratiti sve o Poreč Majoru – rasporede mečeva, igrače, popratne komentare…

FOTO: (Left-to-right) Julius Brink (London 2012 Olympic Gold Medalists), Hannes Jagerhofer (CEO Beach Majors), Nadia Stifanic Dobrilovic (Deputy of the City of Porec), Nenad Velenik (Director of Porec Tourist Board), Samanta Fabris (Croatian beach volleyball player).

Photocredit: Bernhard Horst,  Red Bull Content Pool

N.F.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email