NEWS
VALFRESCO sredina

I ove godine je otkazana Parenzana, rekreativna biciklistička utrka :(:( Ipak !

2021-09-17_10h12_48
17.09.2021. 10:13; ; Početna / Obavijesti / I ove godine je otkazana Parenzana, rekreativna biciklistička utrka :(:( Ipak !

Turističko vijeće Turističke zajednice općine Vižinada  donijelo je odluku o otkazivanju ovogodišnjeg Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana, a u cilju smanjenja mogućnosti pojave zaraze i širenja virusa COVID-19. Na maratonu se već godinama bilježi više od 1000 sudionika iz svih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja, što u trenutnim okolnostima otežava mogućnost organizacije, prvenstveno održavanje propisane distance među sudionicima i posjetiteljima.

Uzimajući u obzir razvoj epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, te poštujući preporuke Stožera civilne zaštite Istarske županije, odlučeno je da se ovogodišnja Parenzana otkaže i odgodi za iduću godinu. Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje virusa COVID-19 što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije te opteretiti zdravstveni sustav u županiji.

Pozivamo sve ljubitelje bicikliranja i pješačenja da posljednju nedjelju u rujnu iskoriste aktivno te posjete Vižinadu uz lokalnu enogastro ponudu, te nam se pridruže na obilježavanju 25. Parenzane koja će se održati u rujnu 2022. godine, stoji u priopćenju TZ Općine Vižinada.

Eto, u Puli se trči maraton, polumaraton i 10-ka, u Buzetu je bila Subotina, u Rovinju brojne manifestacije povodom Sv. Fume …. dakle ipak se može !?
Usput,  nije li Parenzana priredba na otvorenom prostoru ?

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna