Hrvatski Telekom realizirao projekte besplatnog WiFi interneta u Gradu Labinu te općinama Gračac i Brtonigla – Verteneglio

wifi
11.09.2020. 11:27; ; Početna / Gospodarstvo / Hrvatski Telekom realizirao projekte besplatnog WiFi interneta u Gradu Labinu te općinama Gračac i Brtonigla – Verteneglio
  • U okviru programa WiFi4EU, Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla – Verteneglio dobili vaučere u iznosu od 15.000 eura za osiguravanje besplatnog interneta na javnim lokacijama
  • Omogućavanjem pristupa kvalitetnom internetu u urbanim i ruralnim područjima, Hrvatski Telekom kroz ulaganja u razvoj optičke infrastrukture i s implementacijom WiFi pristupnih točaka aktivno radi na digitalizaciji Hrvatske

Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla – Verteneglio dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, Grad Labin i općine Gračac i Brtonigla – Verteneglio odabrale su HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove mještane i građane.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, u Gradu Labinu instalirana je oprema i na novih šest lokacija – Titov trg, šetalište San Marco, gradska tržnica, Zelenice ulica u centru grada, igralište Kature te na rivi u Rapcu – čime je proširena mreža pokrivenosti besplatnog gradskog interneta. Ovim projektom osiguran je visokokvalitetan besplatan internet građanima Labina, kao i njihovim gostima, te se njime povećava standard u Labinu budući da je današnji način život usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju.

WiFi4EU jedan je od brojnih projekata koje provodimo u Labinu. Ovim projektom nastavljamo poboljšavati infrastrukturu našeg grada kako i priliči vremenu u kojem se nalazimo. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo ovakvi projekti su izuzetno važni jer omogućuju građanima da nastave i dalje obavljati svoj posao, da održavaju veze s obitelji i prijateljima te da im se olakša prilagodba novonastalim promjenama“, izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

U općini Gračac Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 13 pristupnih točaka, na pet vanjskih i osam unutarnjih lokacija. Time je omogućen besplatan pristup WiFi internetu na lokacijama kao što su upravna zgrada općine Gračac, KIC „Napredak“ Gračac, knjižnica i čitaonica Gračac te u ulici Nikole Tesle i Školskoj ulici kao i Parku sv. Jurja. Zahvaljujući programu WiFi4EU lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će se brz pristup Internetu u glavnim središtima javnog života poput trgova, parkova, knjižnica, javnih zgrada i sl.

Mjesto u kontinentalnoj Istri, općina Brtonigla – Verteneglio, također je ukazalo povjerenje Hrvatskom Telekomu odabravši ga za partnera u realizaciji projekta kojim se omogućava besplatan pristup internetu na javnim prostorima. Besplatnim WiFi signalom pokriveni su svi trgovi u naselju Brtonigla, površine ispred Turističke zajednice, Glavna ulica, park kod crkve Sv. Zenona, prostor ispred Galerije Aleksandar Rukavina te nogometno igralište i tribine u sportskoj zoni naselja. U naselju Nova Vas, besplatnim su Wi-Fi signalom pokriveni glavni trg naselja i okolne površine, dok su u naselju Fiorini postavljene dvije pristupne točke kako bi se besplatnim internetom obuhvatilo gotovo cijelo naselje.

Iznimno sam zadovoljan načinom na koji je realiziran ovaj projekt kao i podrškom Hrvatskog Telekoma. Naša regija je, uz ostale aktivnosti, također i turistički orijentirana tijekom cijele godine budući da je, osim sezonskog ljetnog turizma, ovdje vrlo popularan i ciklo turizam u ostalim mjesecima te smo otvoreni za sve oblike daljnje suradnje, osobito kada je riječ o digitalizaciji i modernizacije“, izjavio je Paolo Klarić, načelnik Općine Brtonigla – Verteneglio.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može njihovim građanima omogućiti najbolje iskustvo korištenja javnog i besplatnog interneta. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži. 

Print Friendly, PDF & Email