Hrvatska udruga poslodavaca podržava vladine najave o novim mjerama

19.05.2020. 11:53; ; Početna / Gospodarstvo / Hrvatska udruga poslodavaca podržava vladine najave o novim mjerama
hup-logo

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava najavu vlade o donošenju novih mjera za gospodarstvo i nakon lipnja, a kojima će fokus biti osiguravanje likvidnih sredstva nužnih za poslovanje i plaće radnika, izvijestili su jutros iz HUP-a a donosi index.hr

Dodaju kako su predstavnici HUP-a jučer održali sastanak s vladom RH, a neke od tema koje, kako sami navode, poslodavci zagovaraju i o kojima se razgovaralo bile su očuvanje radnih mjesta u budućnosti, pitanje likvidnih sredstava za pokretanje gospodarstva, okretanje prema domaćoj potrošnji na način da država i lokalne sredine ne zaustave investicije, kao i značajnije okretanje prema domaćim proizvodima.

“Ulazimo u vrijeme kada svi mogu raditi i ostvarivati poslovnu aktivnost i u tom smjeru će, osim osiguranja radnih mjesta, glavni prioritet biti likvidnost. Nastavljamo razgovarati s vladom o mjerama kako tu likvidnost ostvariti, kroz različite oblike jamstva države i EU fondove, te o nizu drugih prijedloga. Važna stavka je i pitanje povećanja potražnje kako bi poslodavci mogli nastaviti raditi i opstati”, poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

HUP u priopćenju poručuje da nastavlja razgovarati s vladom i oko daljnjih smanjenja parafiskalnih nameta kako bi se smanjili troškovi poslovanja, a likvidnost usmjerila u plaće radnika i poslovanje. Teme na kojima će HUP nastaviti inzistirati, dodaju, prilagodba su Zakona o radu, reforma pravosuđa, zatim teritorijalni ustroj te sveobuhvatna reforma zdravstvenog sustava koja uključuje i definiranje odnosa privatnog i javnog zdravstva.

Poslodavci će inzistirati i da se nakon koronakrize nastavi s digitalizacijom države te da se na ovom iskustvu gradi nova struktura javne uprave, poručuju iz HUP-a.

Print Friendly, PDF & Email