NEWS

Hrvatska turisička zajednica odobrila TZ Vižinada 14.875,50 EUR za tri projekta

DSC02836
28.06.2023. 13:46; ; Početna / Gospodarstvo / Hrvatska turisička zajednica odobrila TZ Vižinada 14.875,50 EUR za tri projekta

Turističkoj zajednici Vižinade odobreno je ukupno 14.875,50 EUR na natječaju Turističkog vijeća HTZ-a za projekte na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u Istarskoj županiji, a novac će biti raspodijeljen na tri projekta.

Prvi projekt je 25. Slatka Istra u Vižinadi kojoj je dodijeljeno 4.958,50 Eur. Slatka Istra je godišnja manifestacija na kojoj u Vižinadi vrijedne domaćice iz svih krajeva Hrvatske, slovenske i talijanske Istre široj publici predstavljaju svoje izvedbe tradicionalnih istarskih kolača – fritula, kroštula, cukerančića, paština, pandešpanja, pince, breskvica, bucolaja i povetica. Cilj manifestacije je promocija tradicionalnih istarskih kolača, prenošenje recepata na mlađe generacije i turiste i poticanje ugostiteljskih objekata na ponudu takvih kolača.

Drugi projekt je 26. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji je dobio 4.958,50 Eur. Biciklistički maraton Parenzana ima za cilj valorizaciju i promoviranje prirodnih i kulturnih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge „Parenzana“ koja je povezivala Trst i Poreč. 

Treći projekt je projekt Istria Origin koji je dobio sredstva u iznosu od 4.958,50 Eur. Cilj projekta Istria Origin jest da kroz jednu krovnu marku, koja bi dodatno predstavljala vinare, doprinese prepoznatljivosti vina kao autohtonih, kvalitetnih i konkurentnih te integralnih za vinsko iskustvo Vižinade i Istre.

Navedena sredstva odobrena su na 26. sjednici Turističkog vijeća HTZ-a održanoj 27. lipnja 2023., a riječ je o natječaju za sufinanciranje projekata LTZ na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. s područja Istarske županije te sredstvima iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Turistička zajednica Vižinada će nakon ovog odobrenja dodjele sredstava potpisati ugovor s Turističkom zajednicom Istarske županije. Prema odrednicama ugovora, 70 posto dodijeljenog novca isplaćuje se nakon potpisivanja ugovora u roku od 30 dana, dok se preostalih 30 posto  isplaćuje po ispostavljenom zahtjevu za isplatu sredstava na žiro račun korisnika nakon realizacije projekta i dostavljanja sve potrebne dokumentacije.

TZO

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email