NEWS

Hoće li Pula biti PRVI grad u Istri koji će dobiti gradski bazen ?

22.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Hoće li Pula biti PRVI grad u Istri koji će dobiti gradski bazen ?

Puljani bi iduće godine mogli dobiti dugo očekivanu kino-dvoranu, klub umirovljenika u središtu grada, dizala za osobe u invalidskim kolicima u nekim javnim objektima i gradski bazen, a bit će otvoren i info-telefon za građane. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Valter Drandić i dogradonačelnica Vesna Petrović. Prijedlog gradskog proračuna za 2006. godinu bit će poznat do početka veljače, a iz njega će biti vidljivo opredjeljenje pulske uprave za revalorizaciju postojećih resursa. Rekao je gradonačelnik Drandić.

Iduće bi godine Puljani trebali dobiti gradski bazen, počet će završni radovi na stadionu Aldo Drozina, a Dom sportova bi, nakon što bude ulagačima isplaćena vrijednost radova, trebao prijeći u vlasništvo Grada. Ovih se dana očekuje i potpora Europske banke za obnovu i razvoj koja bi financijski i stručno pomogla u ostvarenju nekih projekata, poput izgradnje kanalizacije i obnove gradske Rive, čije se dovršenje očekuje do 2008. godine.

Vrlo će se brzo, rečeno je, riješiti imovinsko-pravni odnosi na deponiju Kaštijun te krenuti s prvom fazom sanacije. Do filmskog festivala u srpnju, Puljani će, prema najavama, dobiti i novu kino dvoranu za koju je Ministarstvo kulture izvanredno za ovu godinu izdvojilo 460 tisuća kuna. Polovicom siječnja u sklopu revitalizacije Starog grada počela bi sanacija ploča na pulskome Forumu. Gradonačelnik Drandić najavio je i premještanje gradske uprave i njenih službi u bivšu vojarnu na Bulevaru, preko puta Uljanika

Radio Pula

Print Friendly, PDF & Email