NEWS
valfresco

Hasbun: Škegro ima briljantan životopis i pozvali smo ga da bude član NO-a

18.08.2007. 00:00; Učitavanja: 145; Početna / Gospodarstvo / Hasbun: Škegro ima briljantan životopis i pozvali smo ga da bude član NO-a

Đenio Radić je pripremio Nevena Stavera za buduće vođenje Plave lagune. Njegovo preuzimanje mjesta predsjednika Uprave je prirodan slijed i to je najbolje za tvrtku, komentirao nam je Oscar Hasbun, predsjednik Nadzornog odbora porečkoga hotelijera, najavljenu promjenu na čelu Plave lagune što se očekuje da će je donijeti NO prije održavanja skupštine dioničara. Skupština je najavljena za 25. rujna, kada će Đenio Radić i Borislav Škegro biti izabrani za članove Nadzornog odbora, a što su predložili većinski vlasnici Plave lagune, obitelj Lukšić, putem svojih opunomoćenika. Hasbun je dodao da za sada ne planiraju popuniti mjesto drugog člana Uprave te će Staver biti jedini član, bar neko vrijeme.

Borislav Škegro je jedan od direktora menadžment-kompanije Quaestus Private Equity Partneri. Bio je ministar financija u vrijeme kada je PBZ, koji je tada bio u većinskom vlasništvu države, ugovorio prodaju kontrolnog paketa Plave lagune obitelji Lukšić. Stoga smo pitali Hasbuna je li sadašnji izbor Škegre u NO Plave lagune ikako povezan s ugovorenom prodajom dionica Plave lagune između obitelji Lukšić od tadašnje »državne« banke.

– Škegro nije ni na koji način povezan s preuzimanjem Plave lagune. Jednostavno, on ima briljantan životopis i u javnom i u privatnom sektoru te smo ga pozvali da bude član Nadzornog odbora Plave lagune i sretni smo što je prihvatio, rekao je Hasbun. Za sadašnjeg i dugogodišnjeg predsjednika Uprave, Đenija Radića, rekao je da ima bogatu menadžersku povijest te je zaslužan za fantastičnu poslovnu klimu koja vlada u Plavoj laguni pa su mu stoga ponudili da postane član Nadzornog odbora.

Pojasnio je da će Radić i Škegro u NO-u zamijeniti dvojicu Čileanaca, Martina Rodrigueza Guiraldesa i Felipea Joannona Vergaru, koji će preuzeti druge poslove u sklopu tvrtki u vlasništvu obitelji Lukšić.

Hasbun je ukratko komentirao najavljenu raspravu radi utvrđivanja prava vlasništva na nekretninama koje nisu ušle u kapital Plave lagune prilikom pretvorbe. Podsjećamo da je porečka turističko-hotelijerska tvrtka 1995. upisana kao vlasnik tih nekretnina u zemljišne knjige te je 18. srpnja ove godine zaprimila rješenje Županijskog suda u Puli kojim se ukida rješenje o uknjižbi nekretnina u korist Plave lagune i predmet je vraćen na ponovni postupak.

Hasbun veli da je Plava laguna legalan vlasnik nekretnina upisanih na njezino ime u zemljišnim knjigama te da će poduzeti sve pravne radnje da to potvrde na sudu.

Komentirajući odluku da iz Uprave prijeđe u Nadzorni odbor, Đenio Radić nam je ukratko rekao da je to zajednički sporazum i da ostaje i dalje raditi u Plavoj laguni, a da ne zna kada će otići u mirovinu. Jedini koji je i dalje nedostupan je Borislav Škegro, koji je na godišnjem odmoru.

Paulo Gregorović, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email