NEWS
valfresco

Eko ti ga na: Ryanair ukida zimske letove za Pulu i Zadar

18.08.2007. 00:00; Učitavanja: 44; Početna / Gospodarstvo / Eko ti ga na: Ryanair ukida zimske letove za Pulu i Zadar
734e8d112493d.jpg

Letovi se nastavljaju prema međunarodnom ljetnom redu 28. ožujka iduće godine.

– Nije me iznenadila njihova odluka, ali sam se toga, na žalost, pribojavala – rekla je Katica Pupić Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar. U petogodišnjem ugovoru s Ryanairom predviđena je mogućnost otkazivanja letova ukoliko je popunjenost ispod 75 posto kapaciteta, što je za kompaniju ekonomski kriterij, jer ispod tog postotka Ryanair leti s gubitkom.

Popunjenost prvih proljetnih mjeseci u Boingu 738 bila je oko 60 posto, da bi se u ljetnim mjesecima popela na 90 posto. Najezdu turista iz Velike Britanije itekako su primijetili u Turističkoj zajednici Zadra. – Nikad nisam vidio toliko oduševljenje Zadrom koliko kod Engleza koji su ovo ljeto dolazili Ryanairom – tvrdi Zvonko Šupe, direktor TZ-a, kojeg je jučer zatekla vijest da se veza Zadra i Londona ukida.

Ulaskom Ryanaira zadarski aerodrom je dobio povijesnu priliku za prvim međunarodnim letom koji bi se odvijao cijelu godinu.

-Kako je ukinut i let za Pulu, vjerujem da nije problem u zadarskoj zračnoj luci zbog ovakve odluke, ističe direktorica i dodaje kako se idućih mjeseci Rynairu neće plaćati reklama na njihovoj Internet stranici za zadarsku destinaciju. Irskoj kompaniji Zadar je ovih dana uputio pismo namjere i za uvođenje leta s Dublinom. – Dobili smo odgovor kako će se let s Londonom sigurno uspostaviti 28. ožujka, a za Dublin će odlučivati njihov kolegij direktora – rekla je direktorica Pupić Bakrač.

Jutarnji list

Print Friendly, PDF & Email