Hana Gubić, učenica violončela Umjetničke škole Poreč osvojila I. nagradu na regionalnom natjecanju u Zadru

88301452_3580939798613966_8449169199242149888_o
03.03.2020. 19:19; ; Početna / Kultura / Hana Gubić, učenica violončela Umjetničke škole Poreč osvojila I. nagradu na regionalnom natjecanju u Zadru

U glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ u Zadru 2. ožujka 2020. godine održano je 58. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini gudača. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga činili su predsjednica Vanda Đanić i članovi Bernarda Debuš Redžić, Dalibor Crnogorac, Mauro Šestan i Nikša Bobetko.

Na natjecanju u navedenim disciplinama natjecali su se učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola iz raznih glazbenih škola u regiji jug: Rijeke, Pule, Poreča, Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika.

Umjetničku školu Poreč predstavila je Hana Gubić, učenica 5. razreda violončela u klasi učiteljice Katarine Evetović. Hana se natjecala u II. kategoriji violončela. Hanu je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica profesorica klavira Aleksandra Orbanić i veliko joj hvala.

Hana Gubić svojim je izvrsnim nastupom osvojila I. nagradu s ukupno 92 boda. Hana je osvajanjem 1. nagrade na regionalnom natjecanju stekla pravo natjecanja na državnom natjecanju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koje će se održati od 30. 3. do 4. 4. 2020. Hani predstoji još četiri tjedna intenzivnih priprema, posebno što treba pripremiti i novi dio programa za nastup na Državnom natjecanju. Uspjeh Hane, učiteljice Evetović i korepetitorice Orbanić veliko su priznanje za razvoj gudačeg odjela i poticaj za daljnji rad.

Naravno, ovakav uspjeh rezultat je velikog rada i iznimne podrške divnih roditelja, svih učitelja i ravnateljice Osnovne škole Finida. Ovim putem od srca se svima zahvaljujemo uz iskrene čestitke!

Bravo i čestitke Hani, učiteljici Evetović, korepetitorici Orbanić i roditeljima! Od srca želimo puno uspjeha u pripremama i nastupu na Državnom natjecanju u Zagrebu!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email