NEWS

HACCP certifikacija hotela Valamar Diamant, Valamar Sanfior

26.10.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / HACCP certifikacija hotela Valamar Diamant, Valamar Sanfior
662HACCP.jpg

Predmet prosudbe bio je usklađenost sustava upravljanja zdravstvenom ispravnošću hrane sa zahtjevima HACCP-a (Analiza opasnosti i kontrola kritičnih točaka u proizvodnji hrane). Prosudbu su provele dvije tvrtke, SGS Systems & Services Certification u Istri i BVQI u Dubrovniku.

Certifikacijom je obuhvaćena proizvodnja i posluživanje hrane u navedenim hotelima. Certifikat vrijedi tri godine, uz nadzor primjene sustava koji će certifikacijske tvrtke provoditi jednom godišnje.

Kako ističe Oliver Brajković, voditelj Odjela kvalitete u Sektoru operacija Valamara, na temelju dosadašnjih rezultata možemo zaključiti da je HACCP sustav u Valamaru dobro koncipiran i izrađen te uglavnom primijenjen. "Ipak, ostaje nam još puno posla kako u segmentu preduvjetnih programa tako i u primjeni, napose u nekim objektima koji nisu prošli pripremu za samu certifikaciju", zaključio je Brajković.

Kako bi se osigurala visoka razina kvalitete te sigurnosti pripreme i posluživanja hrane u objektima Riviere holding i Rapca d.d., u prilagođavanje ostalih objekata tih tvrtki zahtjevima HACCP-a u 2007. će se uložiti sedam milijuna kuna (Riviera 3,6 milijuna kuna, Rabac 3,4 milijuna kuna).

M.M., Valamar

Print Friendly, PDF & Email