NEWS

Gužva na parkiralištu kod Osnovne škole uskoro riješena ?

05.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Gužva na parkiralištu kod Osnovne škole uskoro riješena ?
957IMG_2178.jpg


Kako se napominje, parking kod škole trebao bi raditi u dva režima: zimskom i ljetnom, što je i do sada, jer u zimi nema naplate a u ljeti se naplaćuje. 

Ono  što je i do sada bio problem, a nije riješen,  je parkiranje turističkih autobusa ali i tzv. kampera. Podsjetimo se prošlogodišnjeg pokušaja da se takva vozila usmjeravaju na privremeno pripremljeno parkiralište kod nogometnog igrališta, s idejom da parking kod škole posluži samo za iskrcaj i ukrcaj turista. Provedba ideje bila je minimalna.

Iz Ureda gradonačelnika za sada nema odgovora kako će se riješiti parkiranje turistčkih autobusa.

No, Poreč (za sada) ne živi od rudarstva ili ribolova ili poljoprivrede, već isključivo od turizma i njemu pratećih djelatnosti, a vrlo važan sastavni dio turizma su i turistički autobusi i kamperi. To ipak ne bi smjeli zaboravljati.

Autobusima je djelomično spriječen ulazak u grad već kod gostionice Istra izgradnjom "mini-rotora" oko kojega se autobus može okrenuti samo uz nekoliko manevara.

Recimo i to da nema informacija kada će se pristupiti preuređenju parkinga kod Osnovne škole, a mogući dodatni problem može biti i vlasništvo, jer je vlasnik terena gdje je paking Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču. Prema neslužbenim  informacijama, IPTPO korištenje terena za parking nije naplaćivao pa zapravo dolazi i do nejasnoće kojim pravom Grad naplaćuje parkirninu ako vlasnik to ne naplaćuje.

Usluga je do parkirališta već provukla i optičke kablove za kontrolu budućih rampi na ulazu u parking – turistička predsezona je na vratima, a sezona prekopavanja grada po sistemu last minute je u tijeku.

Print Friendly, PDF & Email