Gudački kvartet bečke škole u Eufrazijani u petak, 3. srpnja

Parcific_Strings-9437
01.08.2018. 14:24; ; Početna / Kultura / Gudački kvartet bečke škole u Eufrazijani u petak, 3. srpnja

Savršeno uigran Pacific Quartet Vienna obilježava polovicu sezone Koncerata u Eufrazijani

Protekli koncert na programu sezone koncerata klasične glazbe obilježio je spoj instrumenata koji je u potpunosti osvježio Eufrazijanu. Neobičan, ali zanimljiv duo domaće pijanistice Tamare Jurkić Sviben i australskog trubača Paula Goodchilda još je jednom ponudio raznolikost i sadržajnost ponude Koncerata u Eufrazijani. Sezona se nastavlja u jednakom žaru s virtuoznim gudačkim kvartetom.

Ovaj petak, 3. kolovoza, kao i uvijek u 21 sat u kompleks vrijedne Eufrazijeve bazilike dolazi savršeno uigran Pacific Quartet Vienna, bečki gudački kvartet koji će obilježiti točno polovicu ovogodišnje sezone Koncerata. Pacific Quartet Vienna, osnovan 2006., izvodi koncerte diljem svijeta te je višestruko nagrađivan. Kvartet u svom sastavu i aktivnostima uspješno spaja Europu i Aziju. Naime, nedavno je svom djelovanju dodao i interkulturalne programe između dvaju navedenih kontinenata, što je rezultiralo velikim turnejama u posljednjih nekoliko godina. Program kvartet posvećuje klasičnoj i suvremenoj glazbi, i to uvijek na njemu svojstven i posebno zanimljiv način. Violistica Chin-Ting Huang, violinisti Eszter Major i Yuta Takase te violončelist Jan Ryska, koji u Poreču zamjenjuje violončelisticu u stalnom postavu sastava Sarah Weilenmann, za Eufrazijanu pripremaju program Prve i Druge bečke škole.

U Poreč Pacific Quartet Vienna dolazi zahvaljujući zagrebačkom Austrijskom kulturnom forumu, otvorenoj platformi za kulturne, obrazovne i znanstvene interese. Forum igra važnu ulogu u hrvatsko-austrijskim, odnosno jugoistočno-srednjoeuropskim vezama. Dugogodišnja uspješna suradnja s Pučkim otvorenim učilištem Poreč jamči gostovanja najkvalitetnijih sadržaja, poput ovoga koji u petak očekuje porečku publiku.

Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč donosi sveukupno dvanaest pomno odabranih koncerata klasične glazbe petkom, od srpnja do početka rujna, od 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email