Gradu Poreču prodano više od 200.000 m2 zemljišta

29.05.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Gradu Poreču prodano više od 200.000 m2 zemljišta

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec došao je jučer na sjednicu Upravnog odbora Fonda za privatizaciju pomiješanih osjećaja: ljutit zbog događaja vezanih uz Inu na burzi proteklog dana i zadovoljan što se dionica nakon vrtoglavoga dvodnevnog pada stabilizirala na burzi.

Polančec je, iako to nije bila točka dnevnog reda, objasnio novinarima da pregovori sa sindikatima o dodjeli radničkih dionica još traju i da su sindikati javno govorili više nego što su smjeli u tim okolnostima, što je izazvalo velik pad Inine dionice.

Polančec je ponovio kako još ništa nije definirano, a Vlada je pozvala banke, i to do petka, na pozivni natječaj za savjetnika i aranžera sedam posto radničkih dionica Ine.

Sa savjetnikom će se tijekom vikenda odrediti model dodjele dionica, a sigurno je, kaže Polančec, da će se ugraditi zaštitni mehanizmi kako masa novih dionica ne bi zasula tržište u kratkom vremenu. – “Lock up” je gotovo sigurna mjera – kaže Polančec – a vidjet ćemo kako po radniku odrediti vrijeme zabrane trgovanja.

Oni s najviše staža prvi će doći na red za prodaju dionica, mlađi će više pričekati. Previše smo iskusni da bismo dopustili takve događaje – zaključio je Polančec. Pregovori o radničkim dionicama sada će po svemu sudeći ući u fazu koja će biti izvan domašaja javnosti.

Na jučer održanoj sjednici UO HFP-a nije donesena odluka o prodaji KIM-a. Umjesto toga od ponuđača je zatražena dopuna ponuda do utorka. Upravni je odbor raspisao dva javna natječaja za hotele Podgora i Živogošće. Obje hotelske kuće prodaju se prema posebnim uvjetima za jednu kunu i u šestom pokušaju od 2001. godine.

Više od 200.000 četvornih metara u blizini Poreča prodano je Gradu Poreču za 13 milijuna kuna iako su bile četiri ponude sa znatno višom cijenom, do 23 milijuna.

Polančec je to obrazložio razvojnim projektima Poreča poput gradnje sportske dvorane, škole i još nekih infrastrukturnih zahvata, za što Vlada neće izdvajati novac iako je trebala. Sve je namireno jeftinijom prodajom zemljišta.

Snježana Mlinarević, Večernji list

Print Friendly, PDF & Email