NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Gradsko Poglavarstvo: Zakup prostora do početka ožujka 2008. godine

13.04.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Gradsko Poglavarstvo: Zakup prostora do početka ožujka 2008. godine

Svi gradski poslovni prostori za koje istječe ugovor o zakupu bit će ponovno dati u zakup do istog datuma, odnosno do 1. ožujka 2008. godine, kako bi od toga trenutka svi zakupci mogli potpisati nove ugovore prema novim pravilima koja se pripremaju u gradskoj upravi.

Četiri prazna prostora na Trgu Jurja Dobrile, u Keršovanijevoj, Spinčićevoj i Gioseffijevoj idu na natječaj za zakup. Produženje zakupa ponudit će se unajmljivačima sedam poslovnih prostora koji uredno ispunjavaju obaveze, a ugovor im je istekao 1. travnja. Pod jednakim će uvjetima biti ponuđeno produženje zakupa za tri prostora kojima je ugovor istekao ovoga mjeseca ili će isteći do sredine svibnja. Već je provedena procedura za četiri poslovna prostora za koje je istekao ugovor, a zakupci žele produžetak.

To su Centar za građanske inicijative, Angelina Budimir i Radomir Grubuica. Svi su oni tražili dodatne uvjete, CGI da ih se oslobodi od zakupnine, Budimir promjenu djelatnosti, a Grubica objedinjenje dvaju gradskih prostora koje koristi. Poglavarstvo nije udovoljilo niti jednom zahtjevu, ali je prihvaćen prijedlog dogradonačelnika Denisa Žužića da se poveća dotacija iz proračuna za CGI za visinu zakupnine.

Usluzi je dodijeljen poslovni prostor na Obali maršala Tita, za posao agencije u kojoj će se prijavljivati gosti za vez u luci te naplata lučkih pristojbi. Usluga će plaćati zakup od 7,4 eura po četvornom metru za prostor površine 28,8 metara.

Poglavarstvo je dalo suglasnost Dječjem vrtiću i jaslicama Radost da u »donji vrtić« prime u radni odnos na najviše 90 dana u puno radno vrijeme jednu odgojiteljicu, jer je trenutno pet od deset njih na bolovanju. Za to treba prvim rebalansom proračuna osigurati oko 25 tisuća kuna.

Grad je i ove godine za Plavu zastavu kandidirao tri svoje plaže. Poglavarstvo je odlučilo potpisati ugovor o suradnji s Pokretom prijatelja prirode Lijepa naša, koji provodi ovaj program Plave zastave, a voditeljem projekta ponovno je imenovan Mario Paljar. Za gradnju javne rasvjete u kružnom toku u Gornjim Špadićima, duž ceste od Špadići do Kufci i u kružnom toku u Kufcima, odabrana je kao najbolja ponuda porečkog poduzeća Đusto. Njihova je cijena 3,34 milijuna kuna bez PDV-a, od toga je udio Grada 1,85 milijuna, a ostatak plaća porečki pogon HEP-a. Ostalih šest ponuda koje su stigle na natječaj bile su skuplje

S. Matejčić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email