NEWS
valfresco

Gradsko Poglavarstvo o natječaju za veliko parkiralište

14.09.2006. 00:00; Učitavanja: 67; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradsko Poglavarstvo o natječaju za veliko parkiralište
142XO054276.jpg

POREČ – Osnovni tekst pozivnog natječaja za izradu programskog i idejnog rješenja velikog parkirališta dobio je u utorak nepodijeljenu suglasnost članova poglavarstva, a za desetak dana tekst će biti dorađen i spreman za objavu. Njime će biti pozvano sedam autora, a odluka o pozivnom, a ne javnom natječaju donesena je zbog maksimalne štednje vremena, rekao je pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje Damir Hrvatin.

– U nešto više od godinu dana raspisali smo četiri natječaja. U Hrvatskoj tim tempom radi još jedino Zagreb. Još nam traje javni natječaj za izradu rješenja za gradsku rivu, za koji je podignuto 36 podloga. Budući da je taj natječaj privukao puno autora, željeli smo ovaj fokusirati na projektante koji su specijalizirani za promet i slične projekte, pa je zato odlučeno da to bude pozivni natječaj. Osim toga, željeli smo uštedjeti maksimalno i na vremenu, procedura uključuje žiriranje, izložbu radova i javnu prezentaciju, a usporedno moramo raditi i prostornu dokumentaciju, rekao je Hrvatin. Na sadašnjem velikom parkiralištu neće se graditi garažna kuća, naglasio je Hrvatin, nego u prizemlju dijelom poslovni prostori, kojima bi se financirala čitava gradnja, a na ravnoj platformi iznad prizemlja bilo bi parkiralište. Procijenjeno je da bi se umjesto sadašnjih 800 na velikom parkiralištu ovim zahvatom dobilo približno 1.400 mjesta.

Edo Kos dodao je da bi gradnja, ako sve bude išlo prema planu, trebala početi u rujnu sljedeće godine. Ocjenjivački sud vodit će gradonačelnik Edi Štifanić, njegov će zamjenik biti arhitekt Edi Basanese, a članovi su Edo Kos i arhitekti Hrvoje Giaconi i Mirna Malnar.

Poglavarstvo je prihvatilo financijsko i izvješće o radu Fonda Zdravi grad, dalo zeleno svjetlo na izmjene statuta OŠ Poreč te donijelo odluku o zapošljavanju jednog odgojitelja u tarskom dječjem vrtiću, na zamjenu, te nastavnika na pola radnog vremena u Osnovnoj glazbenoj školi »Slavko Zlatić«, prema planu koji je usvojen i rebalansom proračuna. Društvo invalida Poreč oslobođeno je plaćanja režija u prostoru koji su dobili od Grada, a utvrđeno je da će studentske stipendije ove školske godine iznositi 750 kuna (1.100 kuna za one s prosjekom ocjena 4,0 i više), dok će učeničke biti 560 kuna (840 za one s prosjekom 4,5 i više), kako je predviđeno i proračunom. I subvencije prijevoza učenika povećane su 15 posto, pa će za relacije prema Bujama i Pazinu srednjoškolci dobiti 325, prema Rovinju 385, a prema Puli 520 kuna mjesečno. Na natječaj za asfalterske radove na području Poreča javile su se pulska Cesta i Istarske ceste, a izabrana je jeftinija ponuda Ceste od 3,71 milijun kuna. Igoru Veleniku, kao najboljem od pet ponuditelja, prodan je ruševni objekt od 60 četvornih metara u Velenikima.

Piše: S. MATEJČIĆ

Print Friendly, PDF & Email