NEWS
LUTRIJA T

Gradonačelnik sa suradnicima obišao sve mjesne odbore, građani uključeni u kreiranje proračuna za 2023. godinu

MO Varvari
19.10.2022. 22:06; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik sa suradnicima obišao sve mjesne odbore, građani uključeni u kreiranje proračuna za 2023. godinu

U tijeku je izrada gradskog proračuna za 2023. godinu, s projekcijama za 2024. i 2025. godinu, koji bi se na vijećničkim klupama trebao naći tijekom prosinca. Građani su tijekom rujna i početka listopada bili pozvani da svoje prijedloge za uvrštenje u proračun pošalju putem maila i društvenih mreža, dok je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u istom razdoblju, zajedno s pročelnikom gradskog upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i pročelnikom gradskog upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom, obišao svih 10 porečkih mjesnih odbora: Anka Butorac, Baderna, Červar-Porat, Fuškulin, Joakim Rakovac, Mate Balota, Nova Vas, Varvari, Veli Maj i Žbandaj i susreo se s članovima vijeća mjesnih odbora.

– Jako nam je bitno da na jednom mjestu okupimo sve prioritete i projekte u godini pred nama. Bitno nam je čuti želje i potrebe naših građana, kao i mjesnih odbora. Stavljamo prioritet na zadržavanju socijalnih mjera i brizi o svim našim generacijama – od najmlađih do najstarijih, kao i zadržavanje kapitalnih projekata kao što su izgradnje vrtića, igrališta, novih prometnica, odvodnje. Konzultacije s mjesnim odborima jedan su od načina na koji porečka Gradska uprava u izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Osim stalne komunikacije s građanima tijekom cijele godine, intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata. rekao je gradonačelnik Peršurić.

Svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu. Poreč svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Otvoreni grad na službenoj web stranici porec.hr, koja omogućuje uvid u sve isplate iz gradskog proračuna u realnom vremenu, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“, za što je od Instituta za javne financije Grad Poreč-Parenzo dobio priznanje za transparentnost.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email