Gradonačelnik poželio dobrodošlicu Robertu Geissu, njemačkom biznismenu i u Njemačkoj poznatoj TV osobi

Peršurić, Geiss sa obitelji i posadom na porečkoj rivi
10.06.2020. 18:03; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Gradonačelnik poželio dobrodošlicu Robertu Geissu, njemačkom biznismenu i u Njemačkoj poznatoj TV osobi

Poznati njemački biznismen i TV osoba Robert Geiss, ovih dana sa obitelji boravi u Poreču, a njegova jahta Indigo Star I, koja plijeni pažnju prolaznika usidrena je na porečkoj rivi. Dobrodošlicu u Poreč zaželio mu je gradonačelnik Loris Peršurić, te izrazio zadovoljstvo što strani nautičari odabiru porečku luku za svoje odredište.  

Geiss kojega su jučer i u Poreču prepoznali i pozdravljali turisti s njemačkog govornog područja, u Njemačkoj je najpoznatiji po svom reality showu Die Geissens, u kojem prikazuje luksuzni život koji vodi sa svojom obitelji, suprugom i dvije kćeri. Poznat je i po modnom brendu Uncle Sam koji je osnovao osamdesetih godina, kasnije prodao, a njegov brat ponovno kupio deset godina poslije. Geiss je živio u Monaku, gdje se bavio ulaganjima na burzi, a popularnost mu je počela rasti 2011. kada je postao protagonist spomenute TV emisije na njemačkom RTL2 kanalu. Prije sedam godina osnovao je modnu marku Roberto Geissini, popularnu u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Luksemburgu, a prije nekoliko godina otvorio je manji luksuzni resort na svom imanju u blizini Saint Tropeza. Popularan je i na društvenim mrežama, te samo na Instagramu ima oko 400 tisuća pratitelja.

U Poreč je došao preko svog agenta, a njegova jahta dužine 34 metara u Poreču ostaje do sutra.

Iz Lučke uprave Poreč poručuju kako je ovo jedna u nizu luksuznih jahti koje će ove godine koristiti sidrište i vezište u porečkoj luci, čime se promovira nautički turizam kakav i priliči Poreču. Zadovoljstvo dolaskom jahti na porečku rivu izrazio je i direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, koji je dodao kako je ovo pokazatelj da su zaštitne mjere popustile, te očekuju značajnije dolaske turista ovih dana, a nautički turizam je jedan od strateških ciljeva u turističkom portfelju Poreča, zaključio je.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email