NEWS

Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč

2
15.06.2018. 12:53; Učitavanja: 238; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč

Tradicionalni susret gradonačelnika Lorisa Peršurića i nagrađivanih učenika Umjetničke škole Poreč ove se godine, umjesto u Maloj vijećnici Grada, održao četvrtak, 14. lipnja 2018. u prostorijama škole, pa je osim druženja s učenicima i mentorima, gradonačelnik priliku iskoristio kako bi obišao prostore škole i porazgovarao s ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić o potrebama i planovima ove iznimno uspješne škole.

Naime, samo u protekloj školskoj godini, čak 38 učenika Umjetničke škole Poreč osvojilo je na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima sveukupno 82 nagrade, od kojih čak 53 prve te 11 apsolutnih pobjeda. Nagrade su osvajali harmonikaši, flautisti, gitaristi, violončelisti te pijanisti i  to pod vodstvom mentora Jenny Brković, Anthonyja Havelke, Hrvoje Hleba, Tamare Ignjatović, Anamarije Lovrečić, Aleksandre Orbanić, Paoloa Peruška, Samante Stell, Ane Šterpin Zagoranski, Vilijane Šugar, Sandre Šustereiter i Suzane Ursić. Ravnateljica je posebno pohvalila veliki rad i trud kako djece, tako i mentora ali roditelja i Grada koji vjerno prate i podržavaju svoju djecu i školu.

– Pred našim nadaleko poznatim i nagrađivanim harmonikaškim orkestrom i solistima je i veliko međunarodno natjecanje u talijanskom Erbezzu, s kojeg očekujemo još nagrada, rekla je ravnateljica Radetić.

Gradonačelnik Peršurić poslušao je dio programa kojim će orkestar nastupiti na predstojećem natjecanju, a zatim i čestitao cijeloj školi koja je ponos cijelog Poreča.

– Vjerujem da svi vi ostvarujete odlične rezultate i u osnovnim školama, ali želja, ljubav, rad i trud koji ulažete u ovu školu i svoju dodatnu aktivnost za svaku je pohvalu. Puno govori i da je čak 12 različitih mentora sa svojim učenicima osvojilo nagrade, što pokazuje da naša škola osim puno talentirane djece, ima i nadarene mentore., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Uz tradicionalno zajedničko fotografiranje, gradonačelnik je u ime Grada nagrađenoj djeci i mentorima darovao prigodne poklone.

A.T. Grada Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email