NEWS
valfresco

Gradi se novo parkiralište u šumici kod Tequile

1_GO03424225
09.07.2017. 08:56; Učitavanja: 664; Početna / Novosti / Gradi se novo parkiralište u šumici kod Tequile

Mnogi građani Poreča više su se puta žalili zbog nereda na obnovljenoj plaži Borik ispod hotela Valamar Zagreb zbog brojnih nepropisno parkiranih automobila u šumici. Iako je ondje uređeno parkiralište bivše Vindije, a odmah do šumice i više parkirališnih mjesta koja se također naplaćuju, zbog otvorenog prolaza prema beach baru Tequila vozila su se redovito gurala tik do plaže, nove teretane na otvorenom i, naravno, uz ugostiteljski objekt.

Masovni revolt

Sve je to masovno izazvalo revolt i niz negativnih komentara, posebice na društvenim mrežama, gdje su brojni Porečani osudili devastaciju šumice i besplatno parkiranje uz Tequilu.

Primijetili smo ovih dana da se postavljaju stupići na prolazu u šumicu, na putu prema spomenutom beach baru, te objašnjenje zatražili u Gradu Poreču odakle kažu da se radi – novi parking! 

– S obzirom da je Urbanistički plan uređenja za navedeno područje u izradi, prisiljeni smo napraviti privremeno rješenje kako bi se već ove sezone reguliralo „divlje“ parkiranje u šumici kod ugostiteljskog objekta Tequila, kao i neometano prometovanje automobila na navedenom području. Zbog velikih gužvi i stalne potrebe za parkingom trenutno se u šumici Borik uređuje gornja zona za parking, odgovorila je Ajna Temimović iz gradskog Odjela za odnose s javnošću.

Naglasila je da se radi samo o privremenom rješenju i kako neće biti nikakvog asfaltiranja niti interveniranja u okoliš.

Autom do plaže

Time će se, dodaje Temimović, onemogućiti prolazak automobila do same plaže i teretane na otvorenom kao i neregulirano parkiranje u šumici, a istovremeno će se ostaviti slobodan put za servisiranje javnog wc-a, plaže i teretane, koje se također nalaze u blizini. Takvo će rješenje, poručuju iz gradske uprave, ostati na terenu sve dok se ne donese Urbanistički plan uređenja, koji će definirati pravu, konačnu namjenu navedene lokacije.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S