NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Grad Poreč: Prijem za novoizabrane predsjednike vijeća nacionalnih

Peršurić, Saračević, Aleksić, Lubessi, Sulejmani, Musizza
28.06.2023. 12:06; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč: Prijem za novoizabrane predsjednike vijeća nacionalnih

Gradonačelnik Loris Peršurić i njegov zamjenik Ugo Musizza na prijemu u Maloj vijećnici danas su čestitali novoizabranim predsjednicima Vijeća nacionalnih manjina Grada Poreča-Parenzo. Prijem je održan nakon što su što su prekjučer, 26.lipnja 2023. godine, održane konstituirajuće sjednice Vijeća albanske, bošnjačke, srpske i talijanske nacionalne manjine u Gradu Poreču-Parenzo, za naredno četverogodišnje razdoblje, koja su izabrana na izborima održanim početkom svibnja. Za sva je vijeća riječ o reizboru, jer u predsjednici ostali isti kao i u prošlom mandatu. Naime, za predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine izabran je Idris Sulejmani, (zamjenik Josip Kerhani), za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine izabran je Đemal Saračević, (zamjenik Amir Rešidović), za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine izabran je Slobodan Aleksić (zamjenica Vesna Veselinović), a za predsjednicu Vijeća talijanske nacionalne manjine izabrana je Ondina Lubessi, (zamjenik Denis Visintin).

-Ovo je zapravo nastavak suradnje, jer ste svi ostali predsjednici kao i prošlom mandatu i vjerujem da će se dobra suradnja nastaviti i dalje na obostrano zadovoljstvo. U Poreču i Istri smo ponosni na svoje, ali poštujemo i tuđe, zato nam je drago da je naša Istra mozaik različitosti koje su naše bogatstvo i upravo i kao takve treba čuvati i njegovati, rekao je gradonačelnik na prijemu.

Predsjednici vijeća su se zahvalili i istaknuli da nastavak dobre suradnje i dalje, te iznijeli neke od planova svojih zajednica u narednom periodu, kao i neke od pitanja i prijedloga bitnih za njihove zajednice i građane općenito.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email