NEWS

Iz gradskog proračuna dodijeljena sredstva porečkim udrugama koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom…

1
28.03.2023. 12:11; ; Početna / Slider / Iz gradskog proračuna dodijeljena sredstva porečkim udrugama koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom…

U gradskoj vijećnici je danas održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna Grada Poreča-Parenzo programima i projektima organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, sporta i rekreacije i socijalne skrbi.

Grad Poreč-Parenzo je, kao i zadnjih nekoliko godina, natječaj proveo u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Do ove je suradnje došlo kako bi se povećala transparentnost i omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj, te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave. Zaklada je odabrana kao najstručnija za područje civilnog društva u Istarskoj županiji.

– Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo kako zasigurno projekti udruga doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama, jer odobreni projekti pokrivaju vrlo različita područja – od aktivnosti za djecu, do rada s mladima i umirovljenicima.  Dodao je, kako uz financiranje programa, Grad Poreč-Parenzo financira i troškove najma i dio režijskih troškova za udruge koje imaju sjedište u Poreču, što za 2023. godinu iznosi  81.480,29 € /613.913,25 kuna.

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 25 programa, odnosno projekta  – udrugama Društvo Naša djeca Poreč, Centru za građanske inicijative Poreč, Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08, Urbana subkulturna baza USB, Zajednici Talijana Poreč, Udruzi Mordele, Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Klubu liječenih alkoholičara Poreč,  Društvu invalida Poreč, Planinsko rekreativnom Klubu slijepih Istarske županije, Sportskoj udruzi slijepih Učka, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi umirovljenika Klub Galija, Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Poreč, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Poreč ,Udruzi gluhih i nagluhih IŽ, Body building klubu „Veli Jože“ Poreč, te Plesnoj udruzi Ritam Poreč, za čije je projekte je izdvojeno 134.233,90 €/1.011.385,32 kuna.

Dodajmo kako Grad Poreč-Parenzo sufinancira i sportske klubove i Sportsku zajednicu Grada Poreča s 1.302.850,00€ / 9.816.323,33 kuna na godišnjoj razini.

Mario Ritoša ispred Udruge umirovljenika Galija zahvalio se Gradu Poreču na podršci koju daje udruzim kako financiranjem programa, tako i uređenjem Kluba Galija koji koristi ova udruga. Nataša Basanić Čuš ispred Društva invalida Poreč je pohvalila trud Grada i nadležnog odjela, u želji da osnaže udruge i pomognu im da realiziraju svoje programe, dok je suradnju sa Zakladom pohvalio Arduino Matošević ispred UAB-a.

Još 214.425,00€ /1.615.585,16 kuna dobivaju udruge kroz izravnu dodjelu sredstava – Sigurna kuća Istra za program pomoć ženama žrtvama obiteljskog nasilja, Centar za inkluziju i podršku u zajednici Pula za program ‘Naša dnevna zajednica Poreč’, Centar za građanske inicijative  za besplatnu pravnu pomoć i Gradsko društvo Crvenog križa za redovne aktivnosti.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email