NEWS

Grad Poreč s milijunskim ugovorom član olimpijske obitelji

17.04.2008. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Grad Poreč s milijunskim ugovorom član olimpijske obitelji
500porec-vv.jpg

Tako je prvi put u povijesti djelovanja olimpijske marketinške obitelji u sastavu Hrvatskog olimpijskog odbora, uz ugledne domaće tvrtke, čak i jedan grad.

U nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i župana Istarske županije Ivana Jakovčića, te pomoćnika glavnog tajnika za marketing Ranka Ćetkovića, ugovore su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i gradonačelnik grada Poreča Edi Štifanić.

Grad Poreč je grad sporta s dugogodišnjom tradicijom sportskog turizma. Bogata sportska infrastruktura te blaga mediteranska klima, privlače brojne hrvatske sportaše, klubove i nacionalne selekcije na pripreme uoči velikih domaćih i međunarodnih sportskih natjecanja. Grad Poreč dokazao se i kao sjajan organizator velikih svjetskih sportskih priredbi, a trenutačno je domaćin Svjetskog kupa u streličarstvu. Potencijal je prepoznala i Istarska županija koja pruža punu potporu Poreču u daljnjem turističkom i sportskom razvoju, a koja je i svestrano podržala ovaj projekt Grada Poreča, hotelijerskog kompleksa Plave lagune i porečke turističke zajednice.

– Kada je u pitanju Poreč, hrvatski sportaši dobivaju uvjete za pripreme upravo onakve kakve iziskuje vrhunski sport – izvanrednu sportsku infrastrukturu, dobre klimatske uvjete, smještajne kapacitete, prehranu i druge uvjete neophodne za sportski razvoj – izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, čestitajući vodstvu Grada i županije na ovoj odluci.

Jutarnji List

Print Friendly, PDF & Email