NEWS

Grad Poreč: održana 78. sjednica Gradskog poglavarstva

10.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč: održana 78. sjednica Gradskog poglavarstva

Ocijenio je sigurnosno stanje na području grada Poreča u promatranom razdoblju zadovoljavajućim obzirom da je u odnosu na prethodnu godinu evidentirano manji broj kaznenih djela.

Tako je tijekom protekle godine na području grada Poreča evidentirano 181 kazneno djelo manje u odnosu na 2006.godinu. Prema strukturi najbrojnija su kaznena djela iz oblasti općeg kriminaliteta u što spadaju , krađe, teške tjelesne ozljede, razbojništva, krivotvorenje isprava, prijetnje i oduzimanje tuđe imovine. Broj zabilježenih kaznenih djela zlouporabe droge u donosu na 2006 godinu je manji kao i broj prekršaja protiv javnog reda i mira. Poslije kriminaliteta najopasnija društvena pojava po posljedicama je ugrožavanje sigurnosti cestovnog prometa. Postupna implementacija Strategije djelovanja Policija u zajednici kao i pokretanje Organizacija komunalne prevencije u suradnji s tijelima lokalne samouprave jedna je od zadaća koja predstoji u narednom razdoblju, zaključio je zapovjednik Policijske uprave Poreč.
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin predstavio je idejno rješenje uređenja Vinskog podruma- enoteke u podrumu Istarske sabornice, zaštićenog kulturnog dobra i dijela povijesne cjeline grad Poreča. Projektne dokumentacije su izrađene u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Puli koji je idejno rješenje ocjenjeno pozitivnim mišljenjem. Grad Poreč kao vlasnik , namjerava građevinu rekonstruirati i urediti poslovnu namjenu, vinski podrum- enoteku u kojem bi se prezentirao i nudio autentični istarski proizvod, flaširana vina i degustacija izloženih vina ,maslinovo ulje, med, tartufi, sir, pršut i drugo.
Prostoriju podruma istarske sabornice sada čini otvoreni prostor u dva nivoa i 10 zidanih bačvi iz staklenih cigli iz doba Austrije. Te bi se bačve očistile i restaurirale te predstavile posjetiteljima kao eksponat, a sve pod nadzorom konzervatorskog odjela.Sredstva za izradu Projektne dokumentacije su osigurana u Proračunu Grada Poreča.
U skladu s programom Međunarodne Plave zastave za plaže i marine u RH, Grad Poreč je kandidirao gradske plaže za dobivanje Plave zastave. Nacionalni ocjenjivački sud je za Plavu zastavu dao svoje pozitivno očitovanje na kandidature gradskih plaža Gradsko kupalište, Donji Špadići i Donji Špadići Materada. Time će Grad Poreč, i u 2008.godini imati najveći broj Plavih zastava u RH. Na 78. sjednici poglavarstva donesena je Odluka o početku postupka javne nabave; za izgradnju novih postrojenja javne rasvjete, te za izvođenje asfalterskih radova na području Grada Poreča za što su osigurana financijska sredstva u Proračunu Grada Poreča za 2008 .
Na jučerašnjoj je sjednici Gradskog poglavarstva prihvaćen prijedlog Natječaja za prodaju neizgrađenog zemljišta u vlasništvu Grada Poreča na području naselja Dekovići, Veleniki i Mihatovići.

Ured Grada

Print Friendly, PDF & Email