Glas javnosti (2)

17.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Glas javnosti (2)

Najveći broj glasova čitatelji su dali izgradnji škola i bazena, po 28 %, ili ukupno 56 % anketiranih tome daje prioritet. Znači budućnost vide u mladima, njihovom obrazovanju i sportskim aktivnostima, u znanju i zdravlju.

Naredni prioritet gradjani daju investicijama u promet, 16 % njih bi gradilo parkirališta, a 14 % njih zaobilaznicu. Znači 30 % gradjana je prepoznalo glavne porečke prometne probleme, prevelik broj automobila po ulicama u centru grada, te preobiman promet kroz grad, kolone turista trebaju novu cestu da bi zaobišli grad na putu do svojih kampova, hotela ili marina.

Nova sportska dvorana dobila je 8 % glasova, što je takodjer zavidan postotak, ali je manjem broju glasova doprinjela i medijska prisutnost ovog projekta, pa mnogi dvoranu doživljavaju kao "gotov" projekt ili neupućeni u probleme sportskih klubova ( nedostatak termina za treninge i takmičenja ) misle da je 3 dvorane "previše" za Poreč. Ne, Poreč ima samo JEDNU dvoranu, koja je postala pretijesna, a ostale dvorane su privatne kao i "Riviera" i "Plava laguna".

Upravo zbog takvih "mišljenja" plivači i vaterpolisti su i došli u situaciju da su ostali bez bazena ( vode ), jer su ih hotelijeri "zamolili" da ne koriste turističke kapacitete ( uredno je plaćan najam – nisu plivali besplatno ). Gradjani očigledno navijaju za njih ( 28 % glasova ).

Nogomet je dobio simboličnu potporu od 1 %, no i to je bolje od 6 % glasača koji su se izjasnili da ih ne zanima, Poreč ?

R.V.A.

Print Friendly, PDF & Email