NEWS

Glas Istre: Otvorena škola u Vabrigi

07.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Glas Istre: Otvorena škola u Vabrigi
332Škola-Vabriga.jpg

Dugo godina zapuštena školska zgrada u Vabrigi, zatvorena od 1959., prekjučer je svečano otvorena. Obnova, koja je stajala dva milijuna kuna, trajala je četiri godine, a sva je sredstva osigurao Grad Poreč. Ministarstvo za obnovu ove školske zgrade nije dalo ni lipe, naglasila je u prigodnom govoru ravnateljica tarske osnovne škole Ružica Močibob. Među uzvanicima se našla i Marija Šverko, učiteljica prvašića generacije 1955./56., kojoj je njezin bivši učenik Enco Žužić uručio buket cvijeća. Uz njega na svečanosti je bilo prisutno još desetak Žužićevih vršnjaka koji su se s učiteljicom prisjetili školskih dana.

Vrpcu je prerezala najstarija Vabrižanka, 91-godišnja Marija Bibulić, a porečki gradonačelnik Edi Štifanić istaknuo je da je briga za djecu glavni zadatak svake civilizirane zajednice.

Ova osnovna škola odsad će funkcionirati na dvije lokacije – prvaši, učenici drugog razreda i dva treća razreda školu će polaziti u Vabrigi, a ostali će odlaziti u Tar. Ravnateljica Močibob istaknula je da otvorenjem škole projekt nije gotov – valja još djeci osigurati prostor za igru, a jednoga dana i sportsku dvoranu. S tim se vjerojatno neće složiti boćari, dodala je, budući da se njihovo igralište nalazi tik uz školu, ali je i izrazila nadu da će se dogovorom pronaći zadovoljavajuće rješenje.

Preuzeto uz Glasa Istre – M. DODIĆ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email