NEWS

Gdje se pije najbolja kava? Franck dodijelio priznanja za izvrsnost ugostiteljima iz Istre i Kvarnera

Franck Barista Club
13.11.2020. 10:03; ; Početna / Gospodarstvo / Gdje se pije najbolja kava? Franck dodijelio priznanja za izvrsnost ugostiteljima iz Istre i Kvarnera

Franck kontinuirano prati i podržava rad brojnih partnerskih ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske što potvrđuje i ovogodišnja dodjela prestižnog priznanja za izvrsnost Franck Barista Club. Titulu najboljih kafića u kojima se gostima priprema i servira vrhunska kava u ovoj je godini osvojilo i osam ugostiteljskih objekata na području Istre i Kvarnera.

Priznanja su tako dobili riječki Caffe bar Monte Cristo i Bačva Pub, zatim Caffe bar Bombonijera iz Pazina, Caffe bar Dvojka iz Pule, Alter Ego iz Labina i lovranska Gradska kavana, te Caffe bar Maslina i Caffe bar Sax iz Crikvenice.

Franck Barista Club inače predstavlja sustav ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih ugostiteljskih objekata partnera. Kako bi osvojili ovo prestižno priznanje za izvrsnost, svi ugostiteljski objekti moraju zadovoljiti visoke kriterije Franckovih ocjenjivača, inače profesionalnih barista s dugogodišnjim iskustvom, koji su ove godine kafiće obilazili i ocjenjivali u četiri navrata. Odabir najboljih vrši se metodom tajnih gostiju, a ocjenjuje se kvaliteta i prezentacija espressa i ostalih napitaka od kave, kao i održavanje opreme te posluživanje gostiju.

Projektima poput Franck Barista Cluba pružamo punu podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu, dodatno potičemo i promoviramo izvrsnost te potvrđujemo posvećenost stvaranju trendova i podizanju razine kvalitete espressa i ostalih napitaka od kave u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj“, rekao je Mislav Žižanović, voditelj Trade Marketinga za HoReCa kanal.  

Prošle godine, kada se priznanje Franck Barista Club dodjeljivalo po prvi puta, nominiran je bio 31 ugostiteljski objekt, a priznanja je dobilo njih ukupno 17 u 10 hrvatskih gradova. Ove godine broj nominiranih je porastao na ukupno 58. Najvišu ocjenu od 45 bodova dobilo je ukupno 13 ugostiteljskih objekata, dok je uvjete za dobivanje priznanja dobilo čak 38 ugostiteljskih objekata.

Print Friendly, PDF & Email