NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

»Gasu« upozorenje da smanji gas

03.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / »Gasu« upozorenje da smanji gas
450GO139901.jpg

Na prijedlog lokalne policijske postaje i zahtjev Mjesnog odbora »Joakim Rakovac«, a nakon nekoliko peticija građana i pisama čitatelja objavljenih u našem listu, Gradsko poglavarstvo je na ovotjednoj sjednici skratilo radno vrijeme baru »Gas« za četiri sata, pa će sada moći raditi od 7 do 24 sata.

Policija je u tri mjeseca ove godine (od 2. ožujka do 19. svibnja) intervenirala osam puta na dojave građana o preglasnoj muzici i galami iz toga bara, smještenog usred stambenog naselja Madonna del Monte, odnosno iznad Doma zdravlja. Osim prijedloga policijske postaje Poglavarstvu da skrati radno vrijeme objekta tu je i otvoreno pismo građana koje su objavile naše novine. Mjesni odbor je svoj zahtjev utemeljio upravo na nizu pritužbi građana. Gradonačelnik Edi Štifanić i član Poglavarstva Arduino Matošević rekli su da su se mnogi građani i njima obraćali. Zapravo, gradonačelnik je rekao da se najviše pritužbi građana od kada je preuzeo dužnost odnosi upravo na taj bar.

Matošević je sugerirao da se radno vrijeme skrati do 23 sata, ali je gradonačelnik rekao da su građani zadovoljni skraćenjem do ponoći. Isti član Poglavarstva sugerirao je da se rebalansom proračuna predvidi novac za izradu studije o buci, odnosno karte buke grada, na što će Grad i tako vjerojatno biti obavezan prema novom zakonu čiji je prijedlog Vlada već utvrdila. Dogradonačelnik Denis Žužić rekao je da zapravo treba zauzdati nelegalno pretvaranje kafića u diskoklubove, da postoji i problem galame iz »pokretnih ugostiteljskih objekata« i da puno lokala ne poštuje pravila, te da treba s komunalnim redarima i inspekcijom dogovoriti jače kontrole, što je Poglavarstvo i prihvatilo. Skraćenje radnog vremena »Gasu«, rekao je gradonačelnik, opomena je svima ostalima koji se ne pridržavaju odredbi o javnom redu i miru.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email