NEWS

Fuchs: U školama bez maski i posebnih kontrola

fuchs
foto HINA/ Daniel KASAP/
18.08.2022. 13:52; ; Početna / Novosti / Fuchs: U školama bez maski i posebnih kontrola

NAKON sjednice vlade u četvrtak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obratio se novinarima te govorio o pripremama za početak nove školske godine koja počinje 5. rujna, donosi index.hr

“Sve pripreme koje su bile u tijeku su obavljene. Ne očekujemo nikakve posebne probleme, barem za sada. Nadamo se da će to tako i ostati. Škola počinje kako je planirano 5. rujna, bez posebnih mjera.

Krajem prošle školske godine poprilično smo olabavili mjere, i inače kao država smo imali poseban status kada je u pitanju nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima”, rekao je ministar.

“Počinjemo bez maski i posebnih kontrola, ali uz preporuku održavanja osnovnih epidemioloških mjera”, dodao je Fuchs.

Hoće li zaraženi nastavniti predavati učenicima?

Danas se pojavila informacija kako u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo razmišljaju o tome da se ukine izolacija oboljelima od koronavirusa ukoliko imaju blage simptome. U tom bi slučaju imali obavezu nositi FFP2 masku prilikom izlaska. Ministar obrazovanja odgovorio je na pitanje znači li to da postoji mogućnost da će primjerice učiteljica koja je pozitivna moći predavati učenicima.

“Pa mislim u slučaju pozitivnog testa ste onda bolesni prema tome ste vi išli u izolaciju. Sada su, koliko čujem, idu nekakvi prijedlozi u smjeru ukidanja te izolacije, nošenja maske, ali to sve to je pretpostavka za kretanje, ne znam po gradu ili u javnom prijevozu ili slično. U školama zasada ne mislimo da bi to trebalo, mislimo da će ići preporuka u smislu zamjene tog djelatnika sa nekim drugim jer to tako i tako nije prevelik problem”, rekao je.

 

Print Friendly, PDF & Email