FlixBus od 18.6. ponovno povezuje Kvarner i Istru sa susjednim državama

10.06.2020. 12:07; ; Početna / Gospodarstvo / FlixBus od 18.6. ponovno povezuje Kvarner i Istru sa susjednim državama

Od 18.6. FlixBus ponovno povezuje Crikvenicu, Opatiju, Rijeku, Pulu, Rovinj, Umag i druge gradove Kvarnera i Istre sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom i Češkom

Nakon novih popuštanja mjera Stožera civilne zaštite u autobusnom prijevozu putnika, te sukladno uvjetima putovanja unutar pojedinih država Europe, FlixBus 18.6. ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije te povezuje Kvarner i Istru s 10 europskih destinacija u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Češkoj dok se iz Hrvatske može još i do Luksemburga, odnosno iz Hrvatske se ukupno može do 30 europskih destinacija. Na ovaj način putnicima je ponovno omogućeno putovanje bilo u turističke, obiteljske ili poslovne svrhe kroz jedan dio Europe.

Iz Kvarnera i Istre trenutno se može do europskih destinacija poput Ljubljane, Beča, Salzburga, Münchena, Praga i Berlina.

˝Za međunarodnim putovanjima pokazana je potražnja od samih početaka ponovnog uspostavljanja javnog prometa. Mi smo sve naše polaske prilagodili trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi. Nove ćemo destinacije i države dodavati kako će se razvijati daljnja situacija i tržišna potražnja.˝  izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Od sljedećeg će se četvrtka iz Zagreba, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Rovinja, Varaždina, Osijeka, Vukovara i drugih destinacija unutar Hrvatske moći putovati ponovno do 30 europskih destinacija. Sve dostupne destinacije i polasci od 18.6., mogu se već sada provjeriti putem web stranice ili aplikacije te kupiti karte.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

˝Potražnja za putovanjima unutar Hrvatske i dalje postoji te smo svakodnevnim polascima prema srednjoj i južnoj Dalmaciji, dodali i destinacije poput Plitvičkih jezera, Rijeke, Slavonskog Broda i Imotskog uz poštivanje preporuka sigurnosti za naše putnike.˝ – dodao je Grbeša.

S obzirom na važnost cestovnog, odnosno autobusnog prometa u turističkom sektoru, otvaranje granica i popuštanje mjera osigurat će novi priljev turista koji svake sezone FlixBusom stižu u Hrvatsku u znatnom broju. Porast broja turista koji su stizali iz inozemstva FlixBus autobusima, iz sezone u sezonu rastao je i do 80% prema određenim destinacijama.

Print Friendly, PDF & Email