NEWS
HALF MARATON S

Financiranje poljoprivrednih gospodarstava glavna tema održanog Informativnog dana za poljoprivrednike

1
21.12.2016. 22:47; ; Početna / Gospodarstvo / Financiranje poljoprivrednih gospodarstava glavna tema održanog Informativnog dana za poljoprivrednike

U Poduzetničkom inkubatoru Poreč, u ponedjeljak 19. prosinca 2016., održan je Informativni dan za poljoprivrednike, u kojem je sudjelovalo dvadesetak poljoprivrednika s područja Poreštine, ali i drugih dijelova Istre. Okupljenima su izlaganja održali predstavnici Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, poduzeća Parentium Konzalting d.o.om LAG Središnje Istre i Grada Poreča-Parenzo.

Poljoprivrednicima je o povijesti Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre i mogućnostima financiranja u poljoprivredi putem Fonda govorio njegov voditelj Mladen Milohanić. Tom prilikom prisutnima su podijeljene brošure s korisnim informacijama o uvjetima kreditiranja i obveznoj dokumentaciji.  U nastavku je o mogućnosti financiranja za poljoprivrednike iz fondova EU – „Mjera Programa ruralnog razvoja“ i ostalih nacionalnih programa govorila Petra Perhat, direktorica poduzeća Parentium Konzalting d.o.o. Zaključno je, o mogućnostima razvoja poljoprivrednih gospodarstava putem mjera Lokalne akcijske grupe (LAG) „Središnja Istra“ govorio Manuel Živolić, stručni suradnik LAG-a za ruralni razvoj.

Nakon zanimljivih izlaganja o mogućnostima financiranja poljoprivrede, izlagači  su kroz konstruktivnu raspravu s prisutnim poljoprivrednicima, dogovorili buduće suradnje i približili korištenja pogodnosti financiranja razvoja poljoprivrednih gospodarstava.

Rad informativnog dana pratila je i Tatjana  Matošević, pročelnica za proračun i gospodarstvo Grada Poreča-Parenzo koja je prilikom pozdravljanja poljoprivrednika najavila da će Grad uputiti inicijativu Lokalnoj akcijskoj grupi „Središnja Istra“ da se od iduće godine počne provoditi redovito tzv. dežurstvo djelatnika LAG-a u Poreču.

– Sukladno potrebama poljoprivrednika sa područja Poreštine, organizirat ćemo redovito pružanje potpore djelatnika LAG-a tu u Poreču, kako naši poljoprivrednici ne bi morali odlaziti u sjedište LAG-a u Pazin, istaknula je Matošević.

Ovaj informativni skup za poljoprivrednike samo je jedan od događaja koji Grad Poreč-Parenzo organizira u prostorima Poduzetničkog inkubatora. U 2017. godini slijedi cijeli niz edukativnih i informativnih skupova namijenjenih gospodarstvenicima i nezaposlenim osobama sa područja Poreča i Poreštine, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email