NEWS

Eva Palman i Tihana Uzelac, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile nagrade na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

viber_slika_2024-03-17_13-44-44-185
19.03.2024. 10:46; ; Početna / Kultura / Eva Palman i Tihana Uzelac, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile nagrade na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

U glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom je od 16. do 18. ožujka 2024. godine održano 62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači. Potporu organizaciji HDGPP-a dala je Splitsko-dalmatinska županija i Grad Imotski. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu flaute, klarineta i saksofona činili su predsjednica Renata Penezić te članovi Danijela Klarić Mimica, Goran Jurković, Lovro Merčep i Marija Župić Bošnjak.

Na natjecanje u disciplini flaute prijavilo se 32 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od I. do V. kategorije, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su dvije učenice, obje iz klase učiteljice Eni Severović, mag.mus. :

  • Eva Palman, učenica 6. razreda flaute
  • Tihana Uzelac, učenica 4. razreda flaute

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica učiteljica Karla Šain.

Ocjenjivački sud imao je zahtjevan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj disciplini u pet kategorija. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U III. kategoriji svojim je uspješnim nastupom natjecateljica Eva Palman osvojila I. nagradu s 91,40 boda, dok je u II. kategoriji učenica Tihana Uzelac osvojila II. nagradu s 84,40 boda.

Učenica Eva Palman svojim je uspješnim rezultatom ostvarila pravo nastupa na državnom natjecanju. To znači da joj predstoji još nekoliko tjedana intenzivnih priprema zajedno s njezinom sjajnom učiteljicom Eni Severović. Od srca želimo pohvaliti učenicu Evu jer uz sjajne glazbene rezultate, postiže i odlične rezultate na školskim natjecanjima iz geografije, informatike, matematike, biologije i kemije.

Učenica Tihana Uzelac također je višestruko nagrađivana učenica koja svake godine postiže uspjehe na glazbenim natjecanjima i nastupa na koncertima u organizaciji škole pod vodstvom učiteljice Eni Severović.

Uspjeh naših učenica i učiteljica veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad te smo izuzetno ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate. Važno nam je napomenuti da ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i divne suradnje roditelja i učitelja te ravnatelja Osnovne škole Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički i ravnateljice Osnovne škole Poreč.

Umjetnička škola

 

Print Friendly, PDF & Email