NEWS
Max 180920 S

Europe, we can ! U SŠ Mate Balote u Poreču započinje projekt s temom “Lamb and olive oil…What else?

Erasmus 3
21.12.2018. 16:57; Učitavanja: 265; Početna / Lifestyle / Ekologija / Europe, we can ! U SŠ Mate Balote u Poreču započinje projekt s temom “Lamb and olive oil…What else?

U Srednjoj školi Mate Balote u Poreču započinje projekt u sklopu programa Erasmus+ s temom “Lamb and olive oil…What else?”. Aktivnosti na ovom projektu trajat će dvije godine, od rujna 2018. do rujna 2020.

U projekt su osim Srednje škole Mate Balote uključene dvije škole iz Francuske: Lycee institut Francois Marty, Monteils i OGEC Saint Joseph, Villefranche de Rouergue i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule.

Na projektu će raditi učenici prvog, drugog i trećeg razreda, smjera agrotehničar, pod mentorstvom svojih profesora struke: Margite Žiković, Marine Čanić, Eligia Bernobića, Mirele Marković i Oriete Milovan. Cilj je projekta poboljšanje strukovnih i jezičnih kompetencija učenika te razmjena iskustava s vršnjacima iz Francuske koji se školuju za isto zanimanje.

Tijekom projekta planirane su i dvije mobilnosti – učenici iz Francuske dolaze u posjet školama u Hrvatskoj 2019. godine, dok će učenici iz Poreča i Pule posjetiti škole u Francuskoj u proljeće 2020. godine.

U sklopu projekta učenici će kroz terenske nastave posjetiti nekoliko obiteljskih gospodarstava u Istri koja se bave uzgojem maslina i proizvodnjom maslinovog ulja.

Tema i ciljevi projekta, sudionici projekta, način realizacije i sve aktivnosti koje će se u sklopu projekta provoditi predstavljeni su učenicima i nastavnicima na Eko danu 21. studenog 2018. u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Učenice četvrtog razreda smjera agrotehničar Carol Peruško i Emilija Maurović prezentirale su aktivnosti  o završenom projektu Erasmus+ s temom „Agroturizam i uzgoj koza“, prikazan je film “Koza je krepala”, a gosti iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule predstavili su svoj grad  i odrađene aktivnosti iz novog projekta.

Projekt je predstavljen i u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli 11. prosinca 2018. Učenici i nastavnici Srednje škole Mate Balote predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti, izvijestili o terenskoj nastavi u OPG-u Uljara Grubić, Bale i predstavili svoj grad Poreč. Na radnom su sastanku također dogovorene aktivnosti koje će se kroz projekt odrađivati.

 

Margita Žiković

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email