NEWS

Šetnja novom rivom za četiri do šest godina ?

17.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Šetnja novom rivom za četiri do šest godina ?
936stud022.jpg

Budući da se radi o dugoročnom projektu, poglavarstvo je zaključilo da se s objavom natječaja ide odmah, a Porečani bi, po sadašnjim procjenama, u novom izgledu rive mogli uživati tek za četiri do šest godina.

Određeni su opći uvjeti natječaja, investitor je Grad Poreč, a organizator Društvo arhitekata Istre. Krajnji rok predaje radova je listopad ove godine a predsjednik ocjenjivačkog suda je Eđidio Kodan, predsjedavajući Gradskog vijeća, tajnik Damir Hrvatin, resorni gradski pročelnik, a članovi su domaći stručnjaci te predstavnici istarskog ogranka Društva arhitekata. Prvonagrađeni rad dobit će 100 tisuća kuna, drugi 62 tisuće, a trećeplasirani 38 tisuća kuna. Natječajem su predviđena i tri jednakovrijedna otkupa od po 18 tisuća kuna. Kako je naznačeno u programskim smjernicama, radovi bi trebali ponuditi »kvalitetno, funkcionalno urbanističko i oblikovno rješenje gradske rive s akvatorijem kao vitalnim dijelom gradskog središta, s posebnom integrativnom funkcijom u novom tisućljeću«. Kao drugi opći cilj navedeno je »sagledavanje prostornih mogućnosti u povezivanju osnovnih funkcija rive, stavljajući specifičan akcent na lokaciju i povezivanje povijesne jezgre s užim centrom grada«.

V.Md., Glas Istre

Ovom prilikom ponovno ćemo se podsjetiti THR idejne studije revitalizacije i uređenja starogradske jezgre i gradske Rive, koju je Gradsko vijeće u tadašnjem sazivu prihvatilo i prošle godine na svojem posljednjem zasjedanju i preporučilo novom sazivu Gradskog vijeća, a koja je Grad koštala ne malih novaca. (-porestina.info-)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email