NEWS

Energičnim nastupom Queen tribute band rasplesao Poreč

Queen tribute bend (1)
14.07.2023. 13:12; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Energičnim nastupom Queen tribute band rasplesao Poreč

Brojna događanja u sklopu “Porečkog ljeta” ovoga tjedna upotpunila su atmosferu u gradu i ponudili “za svakoga ponešto”.

U ponedjeljak, 10.7. na porečkoj rivi posjetitelji su mogli uživati u plesu uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca „Melting sunset“. Opuštajuća i hipnotizirajuća atmosfera uz zvuk valova te atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu savršeno su se uklopile u ljetnu porečku večer. Isti dan, u parku Olge Ban održao se program „Magic is in the Air“ u izvedbi plesačica Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč koji je impresivnim gimnastičko-akrobatskim vještinama u zraku uz mnogobrojne dodatne svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime privukao je veliki broj posjetitelja.

U utorak, 11.7. Trg slobode ugostio je glazbeni program „Music on Square“. Posjetitelji su imali priliku uživati u poznatim hitovima za ples, opuštenoj ljetnoj atmosferi i jedinstvenom ambijentu glavnog gradskog trga.

Druga po redu besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“ za koju se tražilo mjesto više, pružila je sudionicima mogućnost da uživaju u razgledu Poreča, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, brojnim je posjetiteljima otkrila detalje koje do tad nisu znali. Posjetitelji su duž cijelog itinerara, uz glazbenu pratnju na harmonici, imali priliku naučiti rijeci porečke neslužbene himne  “La mula de Parenzo” i zapjevati zajedno sa svojim vodicima.

Pravi rock spektakl priredio je sinoć  jedan najvećih europskih Queen tribute bendova koji je svojim izvedbama pjesama, ali i utjelovljenjem članova kultnog banda odmah osvojio mnogobrojnu porečku publiku koja je pjevala i plesala uz nezaboravne hitove poput I Want to Break Free, Under Preassure, Don’t Stop Me Now i Bohemian Rapsody. Bend je oduševio publiku svojom realističnom izvedbom i fantastičnim nastupom.

Danas, za sve ljubitelje morskih delicija Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je na Carinskom gatu novi gastro program „Pjat na molu“. Biti će to prilika za kušati lokalne morske delicije kao što su bakalar na bilo, salata od hobotnice, salata od sipa i kanaštrela, slani sardoni na rukoli, marinirani sardoni, dagnje na buzaru, miješane školjke na buzaru, brodet sa palentom, šugo od lignji sa palentom, kapesante na garbunu, srdele. Za ugodnu atmosferu i dobru zabavu pobrinuti će se Malvazija bend.

TZG

foto: Manuel Paljuh

 

Print Friendly, PDF & Email