Ekstra djevičansko maslinovo ulje KONFIN dobitnik je prestižne nagrade na natjecanju Olio Officina u Milanu

20.02.2020. 10:38; ; Početna / Gospodarstvo / Ekstra djevičansko maslinovo ulje KONFIN dobitnik je prestižne nagrade na natjecanju Olio Officina u Milanu
OLIOOFFICINA-BEST-CONCEPT

Poljoprivredna zadruga Maslinari Istre postigla je svoj prvi uspjeh van granica Republike Hrvatske, točnije u Milanu. Tvrtka Olio Officina iz Milana izdavačka je kuća koja izdaje knjige i časopise o maslinovom ulju te sedmu godinu za redom organizira natjecanje u pakiranju i vizualnom identitetu maslinovih ulja pod nazivom Le forme dellolio.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje konfin među dvjestotinjak prijavljenih tvrtki zabilježilo je izvrstan rezultat plasiravši se među TOP 5 u kategoriji RETAIL OIL – GOURMET OIL. U toj su kategoriji boce koje ne sadrže poklon kutiju, ali zbog svog lijepog izgleda namijenjene su Gourmet retailu, odnosno restoranima.

No, osim ovog izvrsnog rezultata, konfin je dobitnik i posebne nagrade za BEST KONCEPT gdje je žiri nagradio odličan koncept boce i priče koja se iza nje krije.

Dodjela nagrada odvijala se 07. veljače u povijesnoj zgradi Palazzo delle Stelline u samom centru Milana gdje su posjetitelji u sklopu Olio Officina Festivala imali prilike vidjeti sve nagrađene boce.

“ Sretni smo i vrlo ponosni na sve naše zadrugare koji su zajedničkim snagama omogućili da danas slavimo ovu značajnu nagradu za našu zadrugu. Posebno hvala mladom timu Over Studia iz Brtonigle koji potpisuju dizajn i branding konfina te koji su prepoznali našu priču i pretočili je u savršeno pogođeni dizajn. Ova nagrada je svakako potvrda da idemo u pravom smjeru“, kazala je Katja Gašparini, upraviteljica PZ Maslinari Istre.

Poljoprivredna zadruga MASLINARI ISTRE ove je godine proizvela 7.000 L vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja te cjelokupnu količinu zaštitila europskom oznakom izvornosti ISTRA. Na tržištu danas možemo pronaći četiri vrste: konfin blend, monosortna istarsku bjelicu i bužu te konfin iz ekološke proizvodnje.

S.B.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email