NEWS

Eksplozija plina raznijela kuću, muškarac preminuo

msar3217096
Foto: M. Sardelin, Glas Istre
04.03.2016. 11:50; ; Početna / Crna kronika / Eksplozija plina raznijela kuću, muškarac preminuo

Jutros oko 10 sati došlo je do snažne eksplozije u obiteljskoj kući u Partizanskoj ulici u Taru. Najvjerojatnije je riječ o plinu.

Muškarac (43) koji je teško staradao prilikom eksplozije preminuo je na hitnom traktu riječkog KBC-a u 12.45 sati. Ženska osoba (58) pritom je zadobila lakše ozljede. Doznajemo da je ona živjela u susjednom stanu. Prema informacijama koje smo dobili od očevidaca i susjeda, radi se o namjernom paljenju plinske smjese.

Kako neslužbeno doznajemo, muškarca je 29. veljače oko 16 sati partnerica s kojom je živio prijavila za obiteljsko nasilje. Intervenirala je policija, no 58-godišnjak tada nije zatečen u kući. Policija ga je u kući zatekla dan kasnije, 1. ožujka kada je prijetio suicidim, odnosno da će “odvrnuti” bocu plina. Nakon postupanja smješten je na odjel psihijatrije pulske bolnice, odakle se 2. ožujka samovoljno udaljio, odnosno pobjegao s bolničkog liječenja. Policija je od tada tragala za njim. Jutros je realizirao svoj naum…

Uslijed silovite eksplozije koja je na noge digla mještane izbijen je komad bočnog zid na katu, uništena je kuhinja, a udar je i probio na gornji kat te izbio kroz krov kuće. Cijepova, lamperije i dijelova namještaja je bilo razbacano pedesetak metara u kruh, po vrtovima, krovovima i na automobilima.

Na mjesto događaja su pored Hitne pomoći pristigli porečki policajci te vatrogasci. Iako je požar koji je sukljao s gornjeg kata ugašen relativno brzo, gasitelji su na mjestu eksplozije još nekoliko sati radi predostrožnosti.

(M. S. Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email