NEWS

Ekologija "po našu" – Istra koja sve više "blista"

08.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Ekologija "po našu" – Istra koja sve više "blista"
8IMG_0126.jpg

Hoćemo li ikada shvatiti da nema turizma bez ekologije, bez nezagađene prirode ? Put kojim smo krenuli u Istri nije baš obećavajuići. OK, čak je i Županija pokrenula projekat sanacije divljih odlagališta, ali tu su prije svega ona velika smetlišta, a što sa onim manjima, onima "usput", onim karampanama uz pute kroz šumu i kroz polja. Nevjerojatno ali i zabrinjavajuće je da nama samima nije neugodno pred tim "pejzažima" Istre koja (b)lista.

Za potkrijepu, evo nekoliko svježih motiva:

– prve tri slike prikazuju PHOTO POINT, dakle točku sa koje se preporuča slikanje, na ulazu u Vižinadu iz smjera Ponte Portona. Krasna vizura Motovuna, a onda malo lijevo, ali još uvijek u kadru ! Hajdmo sad, kandidati za načelnika, gdje spominjete u Vašim programima ekologiju i na kojem mjestu ? Odmah treba pohvaliti i dosadašnju ekipu koja je to ostavila u naslijeđe 🙂

– četvrta slika je karampana peglice u dolini Mirne uz bijeli put prema Antenalu. Po tom putu prolazi ne mali broj biciklista, prije svega stranci koji doslovce upijaju prekrasnu zelenu boju doline i mir na tim prostorima. A mi im serviramo karampane, porušene kamene kuće, tako da neki detalji izgledaju kao u filmu "The day after".

– peta slika je motiv iz Limskog kanala, kada se uputite na izlet od Lima prema Dvigradu. Karampana stoji tu već duže vrijeme, ali nikome ne pada na pamet da je makne. Perfektno se uklapa u prirodu, zar ne ? Nalazi se na granici dva top-ekološka grada Hrvatske: Poreča i Rovinja !

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email