NEWS
Best of Poreč

Edukacija malih eko-znanstvenika u centru Poreča

IMG-6827
06.05.2021. 00:03; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Edukacija malih eko-znanstvenika u centru Poreča

Svi bruje o tom STEM-u za klince, no znate li da se takva edukacija održava u samom centru Poreča?

Društvo naša djeca Poreč u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Park šumi Sv. Marka pokraj Instituta provodi znanstvene radionice u učionici na otvorenome. Jednom tjedno predškolarci i osnovnoškolci kroz praksu uče izraditi vlastiti biljni terarij, određivati pH u tekućinama, izraditi kristale, fosile i holograme te prepoznavati biljne vrste. Radionice spajaju područja biologije, kemije, ekologije, fizike i geologije a cilj im je zainteresirati djecu za učenje te razvijanje motoričkih sposobnosti  i vještina od malih nogu. S dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena radionice se održavaju u vanjskoj učionici što je posebno razveselilo mlade znanstvenike, njihove roditelje ali i voditeljicu programa.

Vanjska učionica je opremljena drvenim stolovima i klupama te kućicom u kojoj se nalaze svi potrebni materijali za kvalitetno provođenje edukacija (edukativni materijali, ploča, posteri). Otvorena je i besplatna za korištenje svim zainteresiranim građanima, djeci i mladim.  Jedini uvjet je „Učionicu koristi i za sobom počisti“. Vrlo jednostavno, slažete se?

Osim učionice, za provođenje radionica vrlo je važno da takve programe provode educirani i stručni voditelji kao što je u ovom slučaju to magistra znanosti o okolišu koja svoje znanje kroji već niz godina u Institutu i ima odrađene brojne ekološke edukacije za sve uzraste. Isto tako, udruga DND Poreč već više od 25 godina radi na osmišljavanju i provođenju aktivnosti s djecom i za djecu u njihovo slobodno vrijeme. Prenošenje znanja trebalo bi biti zabavno ali opet poučno u kojemu se stvara poticajna sredina za djecu.

Održavanje radionica za ovu školsku godinu je pri kraju, ali zato se u zadnjem tjednu svibnja održava Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki. Tjedan se održava svake godine u cijeloj zemlji a vi se možete uključiti u aktivnosti koje će se održavati u Poreču u šumici sv. Marka.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani