NEWS
VALFRESCO sredina

1.500 biciklista iz 26 zemalja na ovogodišnjem biciklističkom događaju Istria300

Istria300 2021 KL-Photo (3)
30.09.2022. 12:35; ; Početna / Sport i rekreacija / 1.500 biciklista iz 26 zemalja na ovogodišnjem biciklističkom događaju Istria300

Istria300, jedinstvena biciklistička manifestacija za strastvene bicikliste iz cijeloga svijeta koja počinje u subotu, 8. listopada u 7:00 sati pod poznatim sloganom Ride your Limits!, ponovno pretvara Poreč u meku svjetskog biciklizma. U vrlo teškim vremenima za sportska događanja, broj sudionika ove se godine udvostručio – 1.500 biciklista iz 26 zemalja ove godine dolazi voziti prekrasnim predjelima Istre.

Na manifestaciji Istria300 sudionici započinju i završavaju vožnju na istom mjestu, u prekrasnom Poreču, ali ove godine na novoj lokaciji – gradskoj rivi. Tijekom vožnje sudionici se mogu odlučiti za najdužu stazu od 300 kilometara ili se prebaciti na dvije kraće staze od 230 ili 156 kilometara.

„Uzbuđeni smo i vrlo sretni što vas ponovno možemo pozdraviti u ime manifestacije Istria300 koja nudi idealne uvjete za suočavanje s velikim sportskim izazovima po nekima od najboljih istarskih cesta koje će sudionicima osigurati uzbudljivo iskustvo biciklističkog događaja i istovremeno pokazati svu raskoš istarskih gradova i naselja. Brojevi iz godine u godinu pokazuju kako sve više posjetitelja uživa u Hrvatskoj kao savršenoj biciklističkoj destinaciji, a izgradnji tog imidža dodatno doprinosi nezaobilazna gostoljubivost domaćina po kojoj je Istra nadaleko poznata. Također smo sretni što vas možemo obavijestiti da ove godine imamo i jednu novost za najmlađe bicikliste – Istria300 Mini. Želimo svima da se zabave i kući odnesu uspomene za cijeli život uz nezaobilaznu poruku: Ride your limits!“, rekao je Julius Rupitsch, direktor događanja Istria300.

Nakon što 1.500 biciklista krene s porečke rive, startna će se zona pretvoriti u dječju pozornicu. Na Istria300 Mini djeca su pozvana da prođu stazu od 300 metara s preprekama na biciklima ili trkaćim biciklima. Sva će djeca dobiti startni paket i Istria300 Mini medalju kao nagradu za sportski duh. Za djecu bez kaciga i bicikla organizator će omogućiti besplatan najam opreme.

Događanja vezana za međunarodnu manifestaciju Istria300 kreću već 6. listopada, a organizatori su Vladimir Miholjević, bivši hrvatski profesionalni biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Groβglockner Berglauf u Austriji. Strastveno je podržavaju i njezini ambasadori – međunarodno priznati sportaši koji predstavljaju duh ovog događaja. To su Nicola Thost, zlatna olimpijka u snowboardu u disciplini halfpipe, Martin Koch, bivši skijaš skakač i osvajač zlatnih medalja s Olimpijskih igara, svjetskih prvenstava i svjetskih kupova te Robert Kranjec, skijaš skakač i osvajač 15 zlatnih medalja svjetskih prvenstava.

Poseban gost ove godine bit će i Sonny Colbrelli, talijanski profesionalni cestovni biciklist koji je odnio etapne pobjede na Tour de Romandie i osvojio Pariz-Roubaix 2021. godine.

Ljubitelji biciklizma biraju stazu tijekom vožnje što Istriu300 čini drugačijom od ostalih svjetskih biciklističkih manifestacija i još ugodnijom za sudionike.

Promet će tijekom natjecanja biti zatvoren na cestama kojima će prolaziti biciklisti, a duž svih ruta bit će postavljene zone okrijepe na kojima će sudionici dobiti izotonične napitke, vodu, energetske pločice i gelove.

Istria300 uključuje i Istria300 Expo, važan događaj za ljubitelje cestovnih bicikala koji će kao izlagače okupiti dvadesetak poznatih biciklističkih brendova i pružatelja usluga sa svjetske cestovne biciklističke scene.

Svi ostali detalji objavljeni su na http://www.istria300.com.

Glavni partner događanja je Valamar Riviera, destinacijski partneri: Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Labina, Tara, Funtane i Vrsara te sponzori Heineken 0.0, HEP, Pepsi, Nektar Natura, PPD.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna