NEWS

Dva Kuntenta, Edi Maružin & Marco Grabber lansirali novi “istrijanski blues” A u P.M. ! (video)

spot_press-3
31.07.2020. 19:15; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Dva Kuntenta, Edi Maružin & Marco Grabber lansirali novi “istrijanski blues” A u P.M. ! (video)

Doba je korone, poplava i potresa, ali kao i uvijek, svako zlo izgnjezdi neko dobro. Bili su to prvi dani oslobađanja od potpune karantene i disocijalizacije, svatko je bio željan malo društva i smanjivanja socijalne distance, kad su se u Maružinima sreli Marco Grabber i Edi Maružin i odmah tu distancu smanjili.

Kliknuli su se.

Ovaj potonji polako je završavao rad na svom novom albumu i kad je Marco taj projekat čuo, nije trebalo puno da se dogovore o suradnji.
Odabrali su pjesmu i dogovor je pao – Marco će tu pjesmu isproducirati na svoj način i dati svoje viđenje te pjesme.

Nakon višestrukih dolazaka, dogovora, izmjenjivanja mišljenja, druženja i popijenih boca dobrih vina, Marco je radni materijal  pokupio, odnio u Ljubljanu i uz par svojih prijatelja, vrhunskih i svestranih muzičara Roberta Pikla, Ivana Arnolda te Krešimira Tomeca, pjesmi dao novo ruho. A u p.m.!

Da, tako se zove pjesma – A u p.m.!

Pjesma o umoru, starosti i dugom putu.
Ali da to ne mora biti tako strašno, pokazao je Edi kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues, što je Marko optimizirao svojim udjelom i pristupom i jedna nova, prilično atipična pjesma za naše područje, bila je gotova. Vedra i vesela, na kraju.  

A u p.m.! Pokupili su još svojih par prijatelja, snimatelja Danijela Bartolića, montažerku/snimateljicu Marijanu Banko, mentora i inspicijenta Dražena Dobrilu te rovinjsko-zagrebačko-sveistarsku legendu Alena Matošovića Toppsy-a Rašku….kako ga sve nisu zvali i snimili su video spot.
Kanfanarski štacijon i vlakovi još je jednom bili su prizorište  za Edijevu glazbu, a u njemu se dobro našao i Marco, sad i kao režiser spota. Oba kuntenta. “Dva kuntenta”, Edi Maružin i Marco Grabber, tako su se u istom trenu nazvali.

Dva svijeta su se spojila, a koliko je to dobro, procijeniti ćete vi sami kad preslušate pjesmu. I o tome ovisi budućnost ovog čudnog, ali efikasnog dvojca.

A u p.m.!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email