NEWS

Drugog dana natjecanja ulovljeno čak 46 riba, 11 vaganih u sklopu ceremonije

drugi-najveci-ulov-dana-na-vaganju
10.09.2016. 11:46; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Drugog dana natjecanja ulovljeno čak 46 riba, 11 vaganih u sklopu ceremonije

Dvije kile natjecatelje iz Italije dijelilo od obaranja jučer postavljenog rekorda hrvatske ekipe

Drugi dan Offshore World Challengea Poreč 2016., najvećeg natjecanja u lovu na veliku ribu u Hrvatskoj, priveden je kraju na najbolji mogući način – velikim ulovom te besplatnom degustacijom tune i drugih ribljih specijaliteta. Naspram prvog dana, kada je uhvaćeno 10 riba, drugi dan natjecanja obilježio je velik ulov – čak 46 riba, od kojih ih je jedanaest izvađeno iz mora i vagano na Porečkoj rivi pred okupljenima, dok su ostale, sukladno propozicijama natjecanja, vraćene u more. Najveća tuna drugog dana natjecanja, ulov talijanskog tima Mastfish Grillo samo je dvije kile lakša od jučerašnjeg primjerka koji je kilažom od 186,5 kilograma postavio rekord za najveću ribu izvađenu u sklopu natjecanja u zadnjih 6 godina u Hrvatskoj. Večeras slijedi proglašenje pobjednika te veliki besplatni koncert Tonya Cetinskog na Porečkoj rivi.

Nakon drugog ribolovnog dana koji je završio u 17:00 sati na Porečkoj rivi od 22:00 sata vagan je ulov. Izvađeno je ukupno 10 tuna i jedna lampuga – jedna od šest vrsta čiji ulov se boduje na natjecanju u lovu na veliku ribu. Zajednička kilaža izvađenih tuna premašuje 900 kilograma, dok je najveća tuna, ulov tima Mastfish Grillo, težila 184,5 kilograma. Nakon pregledavanja snimaka i zbrajanja bodova pobjedu drugog dana natjecanja s 1397,5 bodova je odnio ­­­tim Marko s kapetanom Draženom Horvatom koji je ujedno i član prve Hrvatske reprezentacije u big game ribolovu. Jučerašnji drugoplasirani tim je Kate Fishing Team s 1225 bodova, koji su drugo mjesto zauzeli i prvog dana natjecanja. Treće mjesto pripalo je timu Lolita s 1020,6 bodova.

Prema ukupnom poretku nakon dva dana natjecanja, prvo mjesto zauzima tim iz Slovenije Kate Fishing Team sa ukupnih 1760,5 bodova, a prate ih sunarodnjaci – tim Lolita sa 1429,6 bodova. Trećeplasirani u dosadašnjem natjecanju je pobjednik drugog dana, tim Marko iz Pule, sa 1397,5 bodova. U borbi za bodove na državnom natjecanju i kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo sudjeluje ukupno 48 timova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Nizozemske i Rusije. Pobjednik natjecanja u Poreču osvaja nastup na svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu – World Offshore Championship 2017 u Queposu na Kostarici.

Drugi dan natjecanja obilježilo je i zatvaranje Tunalicious Street Food Festivala u sklopu kojega su zainteresirani mogli besplatno kušati specijalitete od tune i druga riblja jela koja su za njih pripremali i na Porečkoj rivi dijelili ugostitelji iz Valamara te restorana Hrast, Pelagiusa Poreč i Pelagiusa Novigrad. Za one koji su i dalje željni vrhunskih gurmanskih jela, hotel Spinnaker nudi pravu poslasticu. Nakon dva uspješna dana i dva renomirana kuhara, Davida Parencana i Nenada Kukurina, Tuna Gourmet Dining u subotu 10. rujna zatvaraju proslavljeni chef Stefano Cosattini i cijenjena istarska vinarija Meneghetti, uz prezentaciju sommeliera Sandija Parisa iz Valamar Rivijere.

Današnji program službenog zatvaranja natjecanja uključuje vaganje ulova na Porečkoj rivi, nakon čega slijedi ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada. Po zatvaranju ceremonije, okupljeni će moći uživati u koncertu Tonija Cetinskog, što uz zatvaranje Offshore World Challenge Poreč natjecanja označava i kraj Poreč Open Air festivala.

Više informacija o natjecanju i popratnom programu zainteresirani mogu naći na web stranici: http://biggame4tuna.hr/ te na službenoj Facebook stranici natjecanja: www.fb.com/biggame4tuna.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email