Drugog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore, koje se održava od 4. do 6. studenog u Poreču, nastupilo je četvoro hrvatskih predstavnika

Lara Cvjetko EP juniori Porec 2020
05.11.2020. 18:25; ; Početna / Sport i rekreacija / Drugog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore, koje se održava od 4. do 6. studenog u Poreču, nastupilo je četvoro hrvatskih predstavnika

Nakon brončane medalje Ane Viktorije Puljiz, prvog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore u Poreču, drugi dan nije donio veće uspjehe hrvatskih predstavnika. Na početku finalnog bloka održana je minuta šutnje za preminulog velikana hrvatskog juda Zdravka Baršnika, kojemu je u četvrtak održana komemoracija u Zagrebu.

Jedinu pobjedu dana upisala je Lara Cvjetko (do 70 kg), koja je u prvom nastupu wazarijem svladala Dankinju Lauritsen. Nakon toga je išla na Francuskinju Fereol, koja ju je bacila, suci su procijenili da je ippon i tu je bio kraj puta na juniorskom prvenstvu za našu judašicu, inače kadetsku prvakinju Europe iz 2017. godine.

foto: iVijesti.hr

Anđela Violić je u drugom kolu čekala Francuskinju Jarrot. Mlada Dubrovčanka je bila agresivna, tražila poziciju za bacanje, ali je predstavnica Francuske bila strpljivija i dočekala šansu za ipponom kojim je otišla u četvrtfinale.

– Šteta, kontrolirala je veliki dio borbe dok je za pobjedu nedostajalo koncentracije pri samom kraju – rezimirao je trener Mateo Semiz.

U kategoriji do 81 kg Marin Vujić je imao neizvjesnu borbu protiv Grka Milonelis, ali je u drugom dijelu borbe Milonelis iskoristio svoju priliku i ipponom (zahvat) prošao dalje.

Damian Sokolović je išao na Talibova, judaša iz Azerbajdžana, a kroz cijelu borbu mladi judaš iz Pule nije uspio nametnuti svoj ritam.

– Nedostajalo je agresivnosti u sve četiri minute. Ušao je mirno i staloženo u borbu, nije izgorio u želji, ali onda je trebao više agresivnosti i energije – prokomentirao je izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Šteta jer je Talibov izgledao da je zreo za poraz, a ovako je otišao u četvrtfinale ipponom u 3. minuti borbe.

U petak, posljednjeg dana prvenstva, na tatami izlaze braniteljice europske juniorske bronce iz 2019., Petrunjela Pavić (do 78 kg) i Helena Vuković (preko 78 kg). Pavić ide na Dolgilevicu (LAT), a Vuković na pobjednicu dvoboja Miler (ROU)/Diacenco (MDA).

U muškoj konkurenciji, Josip Bulić i Tin Straža predstavljaju Hrvatsku u kategoriji do 90 kg, a idu na boljeg iz ogleda Accogli (ITA)/Safrany (HUN), odnosno Straža na Patiniotisa (GRE). Frane Vukičević (do 100 kg) svoj nastup u Poreču počinje protiv Liveze (FRA), a u istoj kategoriji Ivan Rozga ide na Karimlija (AZE).

foto: iVijesti.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email