NEWS
HALF MARATON S

Drska krađa na području Vižinade – pazite koga puštate u vaš dom

417503338_906053501523275_887552650114761442_n
17.01.2024. 10:35; ; Početna / Crna kronika / Drska krađa na području Vižinade – pazite koga puštate u vaš dom

Porečka policija zabilježila je slučaj drske krađe na području Vižinade u kojem je 69-godišnja talijanska državljanka oštećena za nekoliko stotina eura.
 
Naime, tri mlađe muške osobe su 07. siječnja u jutarnjim satima pristupile u dnevni boravak njezine obiteljske kuće te su tražili hranu. Nakon što im je dala hranu i ispratila ih, žena se vratila u kuću i utvrdila da joj iz novčanika koji se nalazio u torbici u dijelu dnevnog boravka nedostaje novac.
 
Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska nepoznatih mladića.
 
Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Policija često evidentira prijevare ili krađe u domovima starijih osoba, a način počinjenja tih djela je u većini slučajeva sličan. Počinitelji, bilo da je riječ o muškim ili ženskim osobama, najčešće se predstavljaju kao prodavači, pripadnici vjerskih zajednica, službene osobe, zdravstveni djelatnici ili kao što je bilo u ovom slučaju – kao potrebite osobe – ne bi li ušli u dom oštećenih, a onda iskoristili njihovu nepažnju i otuđili im vrijedne predmete.

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez, a edukaciju o navedenim slučajevima i mjerama samozaštite djelatnici prevencije provode diljem Istre na predavanjima u sklopu projekta Policijske uprave istarske ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće”. Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove prevaranata. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

Pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja.

 

Print Friendly, PDF & Email