NEWS

dr.sc. Dean Ban potvrđen kao ravnatelj Insituta za poljoprivredu i turizam Poreč do 2025. godine

29.07.2021. 18:27; ; Početna / Gospodarstvo / dr.sc. Dean Ban potvrđen kao ravnatelj Insituta za poljoprivredu i turizam Poreč do 2025. godine
Dean Ban 1

Upravno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam raspisalo je i s jučerašnjim danom provelo, Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Instituta za poljoprivredu i turizam na kojem je nakon prezentacije programa kandidata, za mandat ravnatelja Instituta od 2021 do 2025. godine, imenovalo dr. sc. Deana Bana.

Imajući u vidu jaku podršku koju je programu dalo Znanstveno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam, Upravno vijeće je potvrdilo reizbor dr. Bana na novi mandat od 4 godine, čime je potvrdilo čvrst pravac u kojem je Institut krenuo i kojim dalje nastavlja ići.

Kvaliteta dosadašnjeg rada bila je presudna za izradu kvalitetnog programa dr. sc. Deana Bana što je znanstvena baza Instituta i prepoznala. Kvaliteta znanstvenog rada u proteklom mandatu dr. sc. Deana Bana, apostrofirana je kao jasna vizija napretka Instituta.
U svom novom četverogodišnjem programu dr. sc. Dean Ban nastavlja to njegovati, smatrajući da kvaliteta mora postati i ostati temeljna odrednica razvoja Instituta za poljoprivredu i turizam u budućnosti.

Institut danas ima najviše zaposlenih djelatnika od svog osnutka, investirao je u znanstveno istraživačku opremu u zadnjih 4 godine iznos viši od 10.000.000 kuna
Nikada u povijesti Institut nije imao toliko međunarodnih i domaćih, znanstveno istraživačkih i stručnih projekata, a bitno je naglasiti i to da je tim znanstvenika predvođen dr.sc. Deanom Banom osigurao sredstva iz Europskog strukturnog i kohezijskog fonda namijenjena izgradnji nove zgrade Instituta za poljoprivredu i turizam u iznosu od više desetaka miliona kuna.

Sve navedeno potvrđuje da će jačanje prepoznatljivosti i pozicije Instituta na lokalnom regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou nastaviti ići svojom uzlaznom putanjom u daljnjim poslovnim godinama.

Print Friendly, PDF & Email